Δήμος Ελασσόνας: «7 νέα δωρεάν σημεία γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο»

Δωρεάν και γρήγορη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα αποκτήσουν περισσότεροι υπαίθριοι δημόσιοι χώροι σε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας, μετά την ένταξη του Δήμου στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συνολικού προϋπολογισμού 11,9 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας δήλωσε: «Η ψηφιακή μετάβαση απαιτεί σύγχρονες υποδομές προς όφελος όλων των πολιτών. Ο δήμος μας απέστειλε σχετικό αίτημα για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, με στόχο την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης κάθε πολίτη στο διαδίκτυο, αλλά και την καλύτερη εξοικείωση του με τις νέες τεχνολογίες, τις υπηρεσίες αλλά και τις εφαρμογές. Στόχος μας είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλες τις κοινότητες του δήμου μας και οι κοινόχρηστοι χώροι να δίνουν τη δυνατότητα στους δημότες και τους επισκέπτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως αρμόζει σε έναν λειτουργικό και έξυπνο δήμο».

Τα σημεία που θα δημιουργηθούν τα 7 “Σημεία Ασύρματης Πρόσβασης” (ΣΑΠ – WiFi hotspots) είναι χώροι τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, συνάθροισης κοινού, αναμονής-μετακίνησης, εκδηλώσεων κ.α., και έρχονται συμπληρωματικά με τα 11 δωρεάν WiFi hotspots του αντίστοιχου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «WiFi4EU» που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα σημεία της πόλης της Ελασσόνας.

Τα επτά (7) σημεία είναι:

1. Δημοτικό κτήριο - Βερδικούσσα

2. Παλιό Δημαρχείο - Τσαριτσάνη

3. Κάτω πλατεία – Κρανέα

4. Δημοτικό κτήριο - Γυμνάσιο Λ.Τ. Λιβαδίου

5. Δημοτικό κτήριο – Πλατεία  Βαροσίου

6. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ελασσόνας - Ελασσόνα

7. ΚΑΠΗ Κεντρική Πλατεία - Ελασσόνας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.