Εκδήλωση μνήμης για τα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Σαρανταπόρου

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19/1 στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής εκείνη τη "μαύρη" μέρα της 19ης Ιανουαρίου 1944 στη θέση "Μελίσσι". 

Η μαρτυρική κοινότητα Σαρανταπόρου πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος και καταστροφών τη θηριωδία του Ναζισμού και της Γερμανικής κατοχής. 


Μετά το μνημόσυνο στους πεσόντες πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της χορωδίας του 5ου γυμνασίου και 5ου λυκείου Λάρισας. Το χρονικό της ημέρας και τις μαρτυρίες των επιζώντων ανέγνωσε ο σύμβουλος της κοινότητας Γιάννης Ντάλλας. Την εκδήλωση παρουσίασε η Νάνσυ Γκουντρουμπή.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τοποθετήθηκε πινακίδα στην είσοδο του χωριού με την αναγραφή του προεδρικού διατάγματος που χαρακτήρισε το Σαραντάπορο ως μαρτυρικό χωριό.

Τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιπεριφερειάρχες Μαρία Γαλιού και Βαγγέλης Αποστόλου, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδη-Σκρέτα και Αστέριος Δημουλάς, ο διοικητής του ΑΤ Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Ελευθέριος Μουλτσιάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.


Α Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.