Δύο κοριτσάκια έσωσαν εκκλησάκι στην Ελασσόνα από φωτιά

 Από σίγουρη καταστροφή έσωσαν το βράδυ του Σαββάτου, το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά δίπλα από το ΚΥ Ελασσόνας, δύο κοριτσάκια ηλικίας 10 και 5 ετών όταν την ώρα που κατευθυνόταν προς το σπίτι τους από την πλατεία Βαροσίου, διαπίστωσαν ότι εντός του μικρού ναού υπήρχε φωτιά. 

Άμεσα ειδοποίησαν τους δικούς τους,  που μαζί με γείτονες, ενήργησαν αστραπιαία, πριν η φωτιά πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ στο σημείο έσπευσε και η ένα πυροσβεστικό όχημα από την ΠΥ Ελασσόνας. 

Η μητέρα του ενός κοριτσιού, Εύη Θεοδωράκη, σε ανάρτηση της αναφέρει: "1 λεπτό αρκεί να γίνει το κακό και 1 λεπτό αρκεί να σωθεί κάτι, αρκεί να νοιαζόμαστε. 

Οι δύο μικρές μας η Χρυσή και η Ευαγγελία,  10 και 5 χρόνων,  φεύγοντας από την πλατεία στο Βαροσι για το σπίτι μας , κατάλαβαν αμέσως τη φωτιά και λειτούργησαν όπως έπρεπε. Δεν αδιαφόρησαν και κατάλαβαν τον κίνδυνο. 

 Με πήραν τηλέφωνο αμέσως να μου πουν ότι πήρε φωτιά το εκκλησάκι του Αγ. Λουκα ( δίπλα στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας) και τράβηξαν βίντεο να μου το στείλουν κιόλας για να καταλάβω. 

Ευτυχώς είμασταν δίπλα και σε δευτερόλεπτα έτρεξα. Φώναξα βοήθεια,  σταμάτησα αυτοκίνητο να βρω πυροσβεστήρα ( που δεν είχε ), έτρεξε και  η Φωτεινή Αβελλα και πηρε την  Πυροσβεστική τηλέφωνο. 

Η φωτιά έσβησε χάρη σε πυροσβεστήρα που είχε ο Αδάμος Αβελλας και η Φωτεινή στο σπίτι τους. 

Τα μικρά μας βρέθηκαν τη σωστή στιγμή έξω από το εκκλησάκι. Μάλλον χρειάζεται να υπάρχει πυροσβεστήρας και στον προθάλαμο με τα κεριά στις εκκλησίες και ολοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανάβουμε η σβήνουμε τα κεριά. 

Το κακό δεν θα είχε  αποτραπεί αν αργούσαμε όλοι 5 λεπτά.  Η φωτιά είχε φουντώσει ήδη. 

Περήφανη για τα κορίτσια μας ! Περήφανη για τη γειτονιά μας."

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.