Απένειμε πιστοποιητικά πανεπιστημιακής κατάρτισης το Κ.Δ.Β.Μ. Ελασσόνας

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της πρωτοποριακής για τα δεδομένα της Θεσσαλίας συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με σκοπό την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της απασχόλησης ευπαθών ομάδων (ανέργων, κ.α.) και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Η πρώτη αυτή συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την παροχή πιστοποιημένης πανεπιστημιακής επαγγελματικής κατάρτισης προσαρμοσμένης στις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου, βασίστηκε στην υλοποίηση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων των είκοσι (20) συμμετεχόντων έκαστο με τίτλους: «Τυροκομία - Γαλακτοκομία», διάρκειας 80 ωρών και «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα», διάρκειας 70 ωρών. 

Η απονομή των πιστοποιητικών επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες έγινε την περασμένη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 13:00 στο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ελασσόνας από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Αστέριου Δημουλά. Τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα «Τυροκομία - Γαλακτοκομία» και «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα»  παρακολούθησαν συνολικά 40 άτομα.

Σε θερμό κλίμα, οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τον Δήμαρχο για την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησαν από τα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα που παρακολούθησαν.  Ο Δήμαρχος Ελασσόνας μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη σπουδαιότητα της πρώτης συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που είχε στόχο να παρέχει στους εκπαιδευόμενους τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν επαγγελματικά στους κλάδους της γαλακτοκομίας και της διατήρησης της αγροδιατροφικής μας κληρονομιάς, προωθώντας την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανάπτυξη και εξελίσσοντας τον πρωτοπαραγωγικό, αλλά και τον δευτερογενή τομέα της περιοχής. 

Οι συμμετέχοντες  ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Ελασσόνας για την ευκαιρία που τους δόθηκε να αποκτήσουν δωρεάν πιστοποιημένη πανεπιστημιακή επαγγελματική κατάρτιση και να μάθουν χρήσιμες βασικές και προηγμένες δεξιότητες και ευχήθηκαν η συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των κατοίκων του, να συνεχιστεί στο μέλλον και σε άλλους επαγγελματικούς τομείς με θετικό αντίκτυπο στην περιοχή της Ελασσόνας στο σύνολό της.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.