Με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Βλαχογιάννι της Ελασσόνας, Ιστορία-Λαογραφία"

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 28/1, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βλαχογιαννίου, η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Αρετής Σουλτάνα-Σωτηρίου, με τίτλο, "Βλαχογιάννι της Ελασσόνας, Ιστορία-Λαογραφία".

Στην εκδήλωση μίλησαν ο π. Νικόλαος Νακούλας, ο συνταξιούχος γεωπόνος Κώστας Μπρούζας, ο φιλόλογος Γεώργιος Νακούλας και η συγγραφέας, συνταξιούχος δασκάλα Αρετή Σουλτάνα- Σωτηρίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου Κώστας Σπανός.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στη συγγραφέα του βιβλίου για το σπουδαίο έργο καταγραφής ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι γυναίκες του χωριού τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια, η κ. Άννα Κοντορίνη διάβασε ένα παραμύθι του χωριού και ακούστηκαν μαγνητοφωνημένες καταγραφές λαογραφικού περιεχομένου.

Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Δραγατσίκης, Αστέριος Δημουλάς και Έλενα Ταζέ, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχογιαννίου, Ανδρέας Παπακυπριανός και πλήθος κόσμου.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.