Στήνουν μπλόκο στον Ε65 στην Καρδίτσα και στον Πλατύκαμπο οι Θεσσαλοί την Τετάρτη

 Στη Θεσσαλία, την «καρδιά» των αγροτικών αγώνων πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες συσκέψεις σε πολλά χωριά της Καρδίτσας, σε Φάρσαλα, Αγιά, Τύρναβο, Γαλήνη, Ελασσόνα του νομού Λάρισας, σε χωριά του νομού Τρικάλων και σε Ριζόμυλο, Ζαγορά, Μακρινίτσα Πηλίου, Κανάλια Φερών του νομού Μαγνησίας. 

Στις συσκέψεις αυτές, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και διάφορων καλοθελητών, να εμποδιστεί η κλιμάκωση του αγώνα, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του δίκαιου αγώνα επιβίωσης. Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά πολλοί αγρότες, «τα τρακτέρ είναι η δύναμη μας, αυτό φοβούνται και με αυτά έχουμε αποσπάσει κατακτήσεις στο παρελθόν. Δεν υπάρχει περιθώριο να κάτσουμε στα σπίτια μας. Βγαίνουμε στους δρόμους για την επιβίωση μας».

Σε αυτό το πλαίσιο την Τετάρτη 24 Γενάρη, τα εκατοντάδες τρακτέρ που παραμένουν παραταγμένα σε δεκάδες χωριά της Καρδίτσας θα κινηθούν συντεταγμένα για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 προκειμένου να στηθεί μπλόκο στη 1 το μεσημέρι.

Στο μπλόκο αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν και οι αγρότες των Φαρσάλων. Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι ώρα να δώσουμε και μια απάντηση στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης που μιλάει για κομματικά υποκινούμενους αγρότες. Τα προβλήματα είναι αυτά που μας υποκινούν και τον καλούμε αντί να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις ψεύτικες να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε κι αφορούν την επιβίωσή μας από τις πλημμύρες, όπου τα σπίτια ακόμα δεν έχουν στεγνώσει από τα νερά που πήραμε, ας ασχοληθεί με τον κόσμο που δεν έχει πάρει τα 6.600 ευρώ. 

Ας ασχοληθεί με τον κόσμο που δεν έχει πάρει επιδότηση ενοικίου ακόμη , ας ασχοληθεί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που τους κοροϊδεύει λέγοντάς τους ότι θα πάρουν αρνάδες και θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις 10 και 12 Γενάρη και πήγαμε στις 22 Γενάρη και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει, ας ασχοληθεί με όλους εμάς που δεν ξέρουμε τι αποζημίωση θα πάρουμε στη φυτική και ζωική παραγωγή, ας ασχοληθεί με τον εξοπλισμό που χάσαμε που δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα πότε θα μας τον αντικαταστήσει που πρέπει να είναι 100% η αποζημίωση και όχι 70% για τους ετεροεπαγγελματίες 35% λες και η ζημιά γι’ αυτούς είναι μικρότερη, ας ασχοληθεί με το πότε θα είναι έτοιμο το αρδευτικό δίκτυο για την επόμενη χρονιά για όσους από εμάς μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε, ας ασχοληθεί με τη νέα ΚΑΠ και με το τσεκούρωμα που έχουμε φάει στα χρήματα που χάσαμε, με αυτά που θέτει η νέα ΚΑΠ και το κατά πόσο οι αγρότες της Θεσσαλίας ειδικά μπορούμε να τα εφαρμόσουμε, ας ασχοληθεί με το αγροτικό πετρέλαιο, ας ασχοληθεί με τον ΕΛΓΑ. Αυτά είναι τα προβλήματα που έχουμε, αυτά μας βγάζουν στον δρόμο και η απάντησή μας θα δοθεί σίγουρα δυναμικά την Τετάρτη στην Ε65».

Την Τετάρτη θα στηθεί μπλόκο και στον κόμβο Πλατυκάμπου από τους αγρότες του νομού Λάρισας. Τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους του νομού Μαγνησίας και συγκεκριμένα σε Ριζόμυλο και Αλμυρό ενώ και στα Τρίκαλα, δεκάδες τρακτέρ βρίσκονται στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων στο ύψος του Ζάρκου.

Πηγή: 902.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.