Νέα κρούσματα νοθευμένης φέτας στη Θεσσαλία

 Καινούργιες υποθέσεις που σχετίζονται με τη χρήση αγελαδινού γάλακτος στη φέτα και ενώ βάσει νομοθεσίας το ΠΟΠ προϊόν της Ελλάδας έχει αποκλειστικά ως πρώτη ύλη το αιγοπρόβειο γάλα, έλαβαν χώρα σε δύο χώρες του εξωτερικού, σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας.

 Πρόκειται για δύο επιμέρους περιπτώσεις κατά τις οποίες δύο ελληνικών συμφερόντων βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον θεσσαλικό κάμπο εντοπίστηκαν να έχουν διοχετεύσει ποσότητες με "ακατάλληλη" φέτα. 

Στην πρώτη από αυτές τις περιπτώσεις η μία γαλακτοβιομηχανία εντοπίστηκε να έχει διαθέσει νοθευμένη με αγελαδινό γάλα φέτα σε καταστήματα μεγάλης εκπτωτικής γερμανικής αλυσίδας που κατά το παρελθόν είχε δραστηριότητα και στην Ελλάδα. Eν προκειμένω οι συγκεκριμένες ποσότητες εντοπίστηκαν σε σημεία πώλησης που διατηρεί η εν λόγω αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ποσότητες αυτές αποσύρθηκαν από τα ψυγεία της αλυσίδας και διεκόπη η συνεργασία με τη συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα έστειλε χωρίς προειδοποίηση ελεγκτή και στο εργοστάσιο της βιομηχανίας στην Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες παραγωγής δεν ήταν δόκιμες.

Στη δεύτερη περίπτωση μία ακόμα βιομηχανία, η οποία όπως και η πρώτη διατηρεί αμιγώς εξαγωγική δραστηριότητα με κύριο παραγόμενο προϊόν τη φέτα, εντοπίστηκε από άλλη γερμανική αλυσίδα στα καταστήματά της επί γερμανικού εδάφους, να έχει διοχετεύσει φέτα στα ψυγεία της, έχοντας χρησιμοποιήσει κατά την παραγωγή του αγελαδινό γάλα.

Με πληροφορίες από capital.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.