Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δημήτρης Χούπης – Σαρωτικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

 Ημέρα κρίσεων για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αυτές σηματοδοτήθηκαν και ανακοινώθηκαν από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, ο πρώην -πια- αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος αντικαθίσταται από τον μέχρι πρότινος Αντιστράτηγο Δημήτρη Χούπη, στον οποίο πριν από έναν χρόνο, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Πρόκειται επομένως για τον δεύτερο στη σειρά αρχηγό ΓΕΕΘΑ που προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις και για έναν αξιωματικό, που ήταν επιλογή του απερχόμενου αρχηγού κ.Φλώρου.

Ταυτόχρονα, αλλαγές υπάρχουν και στα υπόλοιπα Όπλα, δηλαδή στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ομόφωνα αποφασίστηκε:

-Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ του Αντιστρατήγου Δημήτριου Χούπη.

-Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου Γεώργιου Κωστίδη, πρώην διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ).

-Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Δημήτριου – Ευάγγελου Κατάρα, μέχρι πρότινος αρχηγός Στόλου.

-Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΑ του Αντιπτεράρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη, μέχρι πρότινος διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης στην 112ΠΜ στην Ελευσίνα.

Στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στους απερχόμενους Αρχηγούς του ΓΕΑ, του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αρχηγού ΓΕΣ και Αρχηγού ΓΕΝ αντίστοιχα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.