“Θέλουν” πανθεσσαλικό μπλόκο στην Νίκαια στις 24/1, αλλά ετοιμάζονται και για …τοπικά μπλόκα οι αγρότες

 Η ανάγκη κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων με την έξοδο των αγροτών με τα τρακτέρ τους σε επίκαιρα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στις 24 Ιανουαρίου προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει βασικά αιτήματά τους, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να επιστρέψουν στα χωράφια τους και να τα καλλιεργήσουν, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της πανθεσσαλικής σύσκεψης ομοσπονδιών και αγροτικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε απόψε (17/1) στον Παλαμά.

Το αν θα δημιουργηθεί ένα δυνατό μπλόκο στην Νίκαια της Λάρισας, όπου εκτιμάται οτι είναι το καλύτερο σημείο για να ασκηθεί η μέγιστη πίεση -και αποτέλεσε πρόταση των περισσότερων από όσους τοποθετήθηκαν στην σύσκεψη – ή αν θα δημιουργηθούν αποκεντρωμένα μπλόκα σε άλλα σημεία, θα αποφασιστεί το Σαββατοκύριακο, αφού προηγηθούν οι επισκέψεις των κλιμακίων των αγροτοσυνδικαλιστών κάθε περιοχής στα χωριά της Θεσσαλίας, οι οποίες και θα “δείξουν” αν ο στόχος του μεγάλου πανθεσσαλικού μπλόκου είναι εφικτός ή αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη δυναμική. Ανασταλτικός παράγοντας γι΄αυτή την επιλογή είναι και ο μεγάλος αριθμός κατεστραμμένων αγροτικών μηχανημάτων, αλλά και ΙΧ των αγροτών που μπορεί να μην επιτρέψει τελικά την μαζική μετακίνηση στη Νίκαια.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε εισηγητικά ο κ. Τζέλλας αναπτύσσοντας το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων όπως έχει αποφασιστεί και σε προηγούμενες συσκέψεις, οι αγρότες θα πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση αν θέλουν να έχει αποτέλεσμα θυμίζοντας θετικά αποτελέσματα προηγούμενων κινητοποιήσεων, υπογραμμίζοντας πάντως οτι δεν πρέπει να επικρατήσει η λογική “ η εκεί που προτείνω εγώ ή πουθενά αλλού” και ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό να συγκεντρωθούν όλοι σε ένα μπλόκο, θα πρέπει να στηθούν μπλόκα σε επίκαιρα σημεία, τα οποία επίσης μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα.”

Αξίζει να σημειωθεί οτι την πανθεσσαλική σύσκεψη χαιρέτισε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους αγρότες και την αγωνία του για την “επόμενη μέρα”. ” Είμαστε δίπλα σας με πολύ αγάπη και σεβασμό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: karditsalive.net
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.