Δήμος Ελασσόνας: Αναβαθμίστηκε η είσοδος της Βερδικούσιας (φωτ.)

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας στην κοινότητα Βερδικούσιας διαμορφώνοντας έναν καλαίσθητο χώρο αναψυχής και θέας στην είσοδο του οικισμού.

Το έργο περιελάμβανε εργασίες συντήρησης και διαμόρφωσης της εισόδου του οικισμού με νέα ρείθρα και κράσπεδα, επιστρώσεις με γρανιτοκυβόλιθους, νέες πέργκολες, αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, κάδους) και εργασίες πρασίνου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στο ποσό των 128.600,00 €.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των εργασιών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Το έργο της αναβάθμισης της εισόδου Βερδικούσιας αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση στον οικισμό με σεβασμό στη φυσιογνωμία της κοινότητας. Ήταν μία πρόταση του αειμνήστου συναδέλφου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κώστα Ιγγλέζου και το οφείλουμε σ’ αυτόν.  Δεν πρόλαβε βέβαια να το δει ολοκληρωμένο, αλλά χάρηκε πολύ όταν ξεκίνησαν οι εργασίες πριν μερικούς μήνες. Η γραφική κοινότητα Βερδικούσιας απέκτησε μετά από χρόνια μία καλαίσθητη είσοδο που τιμά τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η θέα από το σημείο είναι εκπληκτική και αισθανόμαστε ευτυχείς που ο νέος χώρος προσθέτει στην ομορφιά του οικισμού. Αξίζει πραγματικά μία επίσκεψη στη Βερδικούσια για καφέ, φαγητό και μία υπέροχη θέα».

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν είναι οι εξής:

                  Καθαίρεση των υπαρχουσών πλακοστρώσεων, της βάσης από σκυρόδεμα αυτών, των κρασπέδων και του ασφαλτοστρωμένου τμήματος στο σημείο παρέμβασης.

                  Κατασκευή ρείθρων και τοποθέτηση κρασπέδων.

                  Επίστρωση με χονδρόπλακες ακανόνιστες, λιθόστρωση με γρανιτοκυβόλιθους 10*10*6, κολυμβητή, αρμολογημένη, σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης με όλες τις απαιτούμενες προ εργασίες (επίστρωση κοκκώδων υλικών, κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα οπλισμένης με πλέγμα κλπ).

                  Τοποθέτηση κρασπέδου κήπου περιμετρικά των δέντρων.

                  Κατασκευή ξύλινης πέργκολας

                  Τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων σύνθετου σχεδίου στο τοιχίο στο χώρο παρέμβασης

                  Συντήρηση στο υφιστάμενο κιόσκι, στη βρύση και στο υφιστάμενο πέτρινο τοιχίο στη θέση αυτού.

                  Τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κλπ).

                  Εργασίες πρασίνου

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.