Η εταιρεία Βat-Solar από την Ελασσόνα ανάμεσα στους επιτυχόντες για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από την Ρυθμιστική Αρχή

 Η εταιρεία Βat-Solar με έδρα την ΕΛΑΣΣΟΝΑ είναι ανάμεσα στους 11 τελικούς επιτυχόντες σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2ου διαγωνισμού της Ρ.Α.Α.Ε.Υ για τους σταθμούς (stantalone μπαταρίες) αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα.

H Βat-Solar με έδρα τον Νομό Λάρισας και συγκεκριμένα την ΕΛΑΣΣΟΝΑ με μέτοχο και διαχειριστή τον κ. BAΡΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Ηλεκτρολόγο Μηχανικό κατάφερε να πλασαριστεί και να περιλαμβάνεται μετά από την τεχνική και οικονομική αξιολόγηση της Ρ.Α.Α.Ε.Υ ανάμεσα στους επιτυχόντες σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2ο Διαγωνισμού για συστήματα αποθήκευσης από την Ρυθμιστική Αρχή στις 15/2/2024.

Προσφορές κατέθεσαν μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό διεκδικώντας μια θέση στην τελική λίστα. 

Το project του έργου της BAT–SOLAR στην Ελασσόνα προβλέπει την κατασκευή σταθμού αποθήκευσης  με αποθηκευτική ισχύ 50MW/100 MWH κοντά στον υπάρχοντα υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ της Ελασσόνας  παρέχοντας υπηρεσίες δικτύου με αποτέλεσμα την εξισορρόπηση – εξομάλυνση του ηλεκτρικού δικτύου ολόκληρης της επαρχίας στα όρια του υποσταθμού και όχι μόνο. 

Με την εισαγωγή του έργου στο σύστημα και την ολοκλήρωση των εργασιών θα υπάρξουν περαιτέρω δυνατότητες για διείσδυση ακόμα περισσότερων συστημάτων ΑΠΕ στο σύστημα αλλά και βελτίωση στην λειτουργία του δικτύου γενικότερα δίνοντας λύσεις σε θέματα κορεσμού και αστάθειας.

Αναμφισβήτητα αυτή η επιτυχία της εταιρείας BAT–SOLAR αναβαθμίζει ενεργειακά την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.