Χιλιάδες αγρότες στην Αθήνα διαμηνύουν: «Χωρίς εμάς δεν τρως» - Ο αγώνας θα συνεχιστεί, αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματά μας

 Ευρεία κάλυψη από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων έχει το μαζικό αγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Το Associated Press σε άρθρο του με τίτλο «Χωρίς εμάς δεν τρως» μεταδίδει:

«Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης με τρακτέρ ή αφού ταξίδεψαν με ναυλωμένα λεωφορεία και πλοία. Οι αγρότες – των οποίων τα αιτήματα είναι παρόμοια με εκείνα των αγροτών ανά την Ευρώπη – έχουν περάσει εβδομάδες σε μπλόκα» μεταδίδει το AP σε άρθρο με τίτλο: «Χωρίς εμάς δεν τρως».

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη αργά τη Δευτέρα, είπε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει πρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις και παραχωρήσεις, αλλά επέμεινε ότι η κεντροδεξιά κυβέρνησή του ήθελε να συνεχίσει τις συζητήσεις με τους διαδηλωτές» αναφέρει και προσθέτει ότι:

«Η κυβέρνηση πήρε πίσω μια προηγούμενη απειλή να εμποδίσει την κάθοδο των τρακτέρ. Η αστυνομία αναπτύχθηκε για να βοηθήσει στη ρύθμιση της κυκλοφορίας».

Λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ζήτησε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) Κώστας Τζέλας, αλλιώς θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Κατά την ομιλία του στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, ανέφερε για ακόμη μια φορά τα κύρια αιτήματα των αγροτών, μεταξύ των οποίων είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, τα φθηνό αγροτικό ρεύμα, η πάταξη των ελληνοποιήσεων αλλά και η αναθεώρηση της ΚΑΠ.

«Ζητάμε όλοι να θεσπιστεί αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες» είπε.

Σε ό,τι αφορά το αγροτικό ρεύμα, ο κ. Τζέλας είπε ότι θα πρέπει να πέσει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, υπογραμμίζοντας ότι «το απαιτούμε και θα το κερδίσουμε».

Στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου βρίσκεται, όπως επισήμανε, και η επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων, ζωοτροφών και αγροεφοδίων. «Μέσα από κάτι τέτοια θα μπορέσουμε να παράγουμε φθηνά αγροτικά προϊόντα» τόνισε.

Ζήτησε ακόμη μια φορά να μπει ένα τέλος στις ελληνοποιήσεις, ενώ σε αναφορά του για την ΚΑΠ, υπογράμμισε ότι δεν «έχουμε καμία απάντηση και ουσιαστική λύση» απαιτώντας την επαναφορά του «πρασινίσματος».

«Κάθε φορά που γίνεται αναθεώρηση της ΚΑΠ, εμείς γινόμαστε φτωχότεροι. Φεύγουμε από τα χωριά και τα χωράφια μας» κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.