Σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες συμμετείχαν οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. Λιβαδίου

Τη Δευτέρα 12/2/2024 στο αμφιθέατρο του Ζάννειου Μορφωτικού Κέντρου Λιβαδίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου – Λ.Τ. Λιβαδίου από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση άγχους και συναισθημάτων. Ακολούθησε ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου σχετικά με τις σχέσεις γονέων – παιδιών, την ενσυναίσθηση και τη διαχείριση συμπεριφορών.

 Επίσης στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

 Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις 31/1/2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου. Η ενημέρωση αυτή γίνεται σε ετήσια βάση, είτε διαδικτυακά είτε με επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή καθώς το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο του τόπου σχετίζεται με τα επαγγέλματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Σε συνέχεια των βιωματικών δράσεων που υλοποιήθηκαν στις 4/12/2023 για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 15/1/2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση και ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κ. Αυγουλά και τους συνεργάτες του. Ο κ. Αυγουλάς, ιδρυτής και πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Άλλα Μάτια», ενημερώνει καθημερινά σχολεία και, ως διαπιστευμένος εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, εξοικειώνει τα παιδιά με την πραγματικότητα της αναπηρίας μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια».

Την Τετάρτη 20/12/2023 οι μαθητές του σχολείου μας  μετέβησαν  στην Ελασσόνα για να συμμετάσχουν  στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  “Ταξίδι στο πέλαγος της ζωής” που διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Λάρισας και το Οικουμενικό πρόγραμμα Προσφύγων ¨Συνύπαρξις¨ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην ομώνυμη έκθεση ζωγραφικής “Ταξίδι στο πέλαγος της ζωής”, με έργα και  γράμματα ασυνόδευτων παιδιών ηλικίας 13-17 ετών, τα οποία μεταφέρουν την εμπειρία του δικού τους ταξιδιού προς τη ζωή και την ελευθερία. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με σκοπό τον προβληματισμό και την  κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών.


Τέλος, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6/12/2023 διαδικτυακή ενημέρωση – ξενάγηση των μαθητών από τον σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων». Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για την διάσωση και περίθαλψη τραυματισμένων χελωνών, την συστηματική παρακολούθηση της ωοτοκίας και τη διατήρηση των βιότοπών τους. Οι μαθητές συγκέντρωσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο διέθεσαν για την υιοθεσία μίας τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας, καλύπτοντας τα έξοδα περίθαλψής της.Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.