Διδακτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Ελασσόνας στην αίθουσα πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας για το ολοκαύτωμα Δομενίκου

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:00 το πρωί , μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ελασσόνας είχαν τη χαρά να ενημερωθούν για το ολοκαύτωμα του Δομενίκου ενόψει της φετινής επετείου που ήταν την επόμενη ημέρα 16 Φεβρουαρίου . 

Έτσι με τους συνοδούς καθηγητές τους κ. Β.Ζαρζώνη και κ. Π. Μαντζώκα οι μαθητές μετέβησαν στην αίθουσα προβολών και πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας , όπου τους υποδέχτηκε ο συγγραφέας του βιβλίου "από ήλιο και στάχτη"  κ. Δημήτρης Βλαχοπάνος , ο οποίος τους  μίλησε γενικά για την περίοδο της Ιταλο-Γερμανικής κατοχής και τα ολοκαυτώματα στη χώρα μας . 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο σύμβουλος της μαρτυρικής κοινότητας Σαρανταπόρου κ. Γιάννης Ντάλλας και μίλησε στα παιδιά  για το ολοκαύτωμα του Σαρανταπόρου . 

Ακολούθως το λόγο πήρε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κομμένου Άρτας κ. Ηλίας Λάμπρης , ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις των  μαθητών για το μαρτυρικό Κομμένο και το Δίκτυο των ολοκαυτωμένων χωριών και πόλεων της Ελλάδος . 

Η συζήτηση συνεχίστηκε γόνιμη και ενδιαφέρουσα για αρκετή ώρα . Η δε εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας πολιτισμού στέφτηκε τελικά υπό επιτυχία , αφού σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία έγινε ένα χρήσιμο μάθημα για την τοπική ιστορία αλλά κυρίως για τη διάσωση της ιστορικής μας μνήμης .

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.