Η νέα γενιά βγήκε μπροστά για ακόμη μια φορά για τους νεκρούς των Τεμπών

"Πάρε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ!" και "Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά"...

Με συνθήματα καρδιάς και ψυχής εξελίχτηκε το συλλαλητήριο για τους 57 νεκρούς των Τεμπών στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα απέναντι στην Γ.Σ.Ε.Ε. με τα σωματεία (ΠΑΜΕ-Οικοδόμοι-Συνταξιούχοι) να συντάσσονται σε μια κοινή εκδήλωση και πορεία μαζί με τους μαθητές των σχολείων της επαρχίας, φορείς και συλλόγους, συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες, ζητώντας δικαιοσύνη απέναντι στο κρατικό έγκλημα που οδήγησε στο φρικτό δυστύχημα, πριν ένα χρόνο στον σιδηρόδρομο του ΟΣΕ. 

Στο βήμα ανέβηκαν εκπρόσωποι των μαθητών, του Εμπορικού Συλλόγου, των αγροτών, των οικοδόμων, των συνταξιούχων, του Εργατικού Κέντρου ενώ το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι ενώ από το πρωί οι ιεροί ναοί χτύπησαν για 57 συνεχόμενες φορές τις καμπάνες, μέσα σε συγκινητικό κλίμα. 

Στις αναφορές τους οι εκπρόσωποι ευχαρίστησαν τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας που από τη πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος βρέθηκαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους επιζώντες ενώ τόνισαν την ανάγκη για δικαίωση και δικαιοσύνη των συγγενών των θυμάτων. 

Τα καταστήματα για μία ώρα έκλεισαν ενώ με αφορμή την απεργία, τα αιτήματα των εκπροσώπων των φορέων αναλύθηκαν στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που έδωσαν το παρόν. 

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ ακολούθησε πορεία μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καθώς και στον εμπορικό πεζόδρομο, με τους πολίτες να χειροκροτούν τους μαθητές, τα συνδικάτα και τα σωματεία για την αγωνιστική διάθεση να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη και να επέλθει δικαιοσύνη. 
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.