Κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες

 «Ο κύβος ερρίφθη» για την κλιμάκωση του αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων με τη μεταφορά των μπλόκων σε εθνικές και επαρχιακές οδούς της χώρας. Η αρχή δίνεται σήμερα το απόγευμα όπου στις 17.00 οι αγρότες θα προχωρήσουν για ακόμα μία φορά σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Το ραντεβού στην Π.Ε. Λάρισας δόθηκε στις 17.00 στο κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου και θα υπάρξει ενημέρωση πριν το κλείσιμο του δρόμου.

poster
00:35

Οι αγρότες δηλώνουν αισιόδοξοι και βλέπουν ότι η πίεση που ασκούν προς την κυβέρνηση τους φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση των αιτημάτων που έχουν θέσει για την επιβίωσή τους. Αυτό βέβαια που μένει «ανοιχτό», είναι ο τρόπος που θα επιλέξουν για να κλείσουν τους δρόμους.

Το προηγούμενο διάστημα επέλεξαν, πεζή, να διαμαρτυρηθούν για λίγα λεπτά πάνω στην Εθνική Οδό στον Πλατύκαμπο, αλλά οι ίδιοι δεν απέκλεισαν ποτέ το ενδεχόμενο να ανεβάσουν και τα οχήματά τους στους δρόμους. Παράλληλα αναμένεται και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε διάφορες πόλεις.

«Όλοι στα μπλόκα, όλοι στην Αθήνα»

Στη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, οι αγρότες έδωσαν ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στην… Αθήνα. Φυσικά τις επόμενες ημέρες θα περιμένουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να τους καλέσει σε διάλογο, αλλά οι ίδιοι βλέπουν ως μονόδρομο την παρουσία τους στην πρωτεύουσα της χώρας, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους πολίτες για να βρεθούν πλάι τους.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που πρότειναν η κάθοδος προς την Αθήνα να γίνει με τρακτέρ πέρα από τα αιτήματά τους, αλλά περισσότερα αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Χρ. Τζ.

Πηγή: larissanet.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.