Γάτσας Νίκος: "Η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ έχει υποχρέωση να απέχει από παραγοντισμούς και να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας εφαρμόζοντας ευρωπαϊκές πρακτικές"

 Μία ανάσα πριν από την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΚΕΔΕ, δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα εκφράζουν στην εφημερίδα ΒΗΜΑ και στο ένθετο Cityhub τις προσδοκίες τους για την επόμενη μέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ρωτήθηκαν οι δήμαρχοι, λίγες μέρες πριν την κάλπη για τις εκλογές της ΚΕΔΕ, να εκφράσουν τι περιμένουν και απάντησαν για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε οι Δήμοι να αποτελέσουν πυλώνες ανάπτυξης και ευημερbίας για τους πολίτες. Αναφέρονται στις τοποθετήσεις τους για τις τεράστιες ανάγκες που έχουν και οι οποίες αφορούν: μόνιμες προσλήψεις, αυξημένους πόρους, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, ξεκάθαρες αρμοδιότητες, τεχνική υποστήριξη για την υποβολή ώριμων μελετών και αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Ζητούμενο ωστόσο πολλών δημάρχων είναι η διοικητική, οικονομική και αναπτυξιακή υποστήριξη των μικρών ορεινών, αλλά και των μικρών νησιωτικών δήμων, ώστε να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, εργασίας και εκπαίδευσης, για τη στήριξη και ενίσχυση των τοπικών πληθυσμών.

Ανάμεσα στους ερωτηθέντες και ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

"Η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ έχει υποχρέωση να απέχει από παραγοντισμούς και να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας εφαρμόζοντας ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν είναι υπουργός για να ασκεί κυβερνητική πολιτική. Είναι η φωνή των δημάρχων σε όλα τα fora. Επομένως απέναντι στην κυβέρνηση θα πρέπει να είναι διεκδικητικός, μαχητικός, ανυποχώρητος, για τα συμφέροντα των δήμων και των δημοτών.

Και σε κάθε περίσταση να διεκδικεί το αυτονόητο, το αυτοδιοίκητο των δήμων και την αποκέντρωση, λειτουργική και οικονομική. Στη νέα ψηφιακή εποχή η εξάρτηση από τα Υπουργεία μοιάζει τριτοκοσμική".

Επιμέλεια δημοσίευσης Α.Ν. - Με πληροφορίες από το tovima.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.