Ένα άτομο θα προσληφθεί ως Δημοτικός Αστυνομικός στο Δήμο Ελασσόνας και πέντε στο Δήμο Λαρισαίων

 Απεστάλη χθες, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στο Εθνικό Τυπογραφείο η πολυαναμενόμενη προκήρυξη 1Κ/2024 για την πλήρωση 1.213 θέσεων στο Σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Το ΑΣΕΠ έστειλε την προκήρυξη προκειμένου να λάβει ΦΕΚ βάζοντας ταυτόχρονα τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που περιμένουν από πέρσι την έκδοση της προκήρυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία θα λάβει ΦΕΚ εντός του επόμενου δεκαημέρου και οι αιτήσεις θα «τρέξουν» τον Μάρτιο 2024.

Ο πίνακας θέσεων και η κατανομή

Σύμφωνα με τον πίνακα θέσεων, ζητούνται

208 θέσεις ΠΕ

218 θέσεις ΤΕ

787 θέσεις ΔΕ

Στην προκήρυξη υπάρχει ηλικιακά όριο και σωματικά κριτήρια, ενώ οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία σειρά από ειδικές εξετάσεις και δοκιμασίες

Πιο συγκεκριμένα, συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν μόνο όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλικία μετρείται βάσει της χρονολογίας γέννησης του κάθε υποψηφίου και όχι της ακριβής ημερομηνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2005.

Οι υποψήφιοι για τη δημοτική αστυνομία θα πρέπει επίσης να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.

Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας.

(*) Σύμφωνα με την κατανομή στο Δήμο Λαρισαίων θα καλυφθούν 5 θέσεις (3 ΠΕ- 2 ΤΕ) και στον Δήμο Ελασσόνας 1 θέση (ΤΕ).

Με πληροφορίες από kosmoslarissa.gr και proson.gr 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.