Με αγροτικό συλλαλητήριο και μικροένταση η εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση στο Κιλελέρ – Ο «αποκλεισμός» επισήμων και οι εξαιρέσεις (φωτο – βίντεο)

 Με μαζικό συλλαλητήριο των αγροτών που περιφρούρησαν με τα τρακτέρ τους το μνημείο, πραγματοποιήθηκε ο σήμερα Κυριακή το πρωί η επίσημη εκδήλωση μνήμης της εξέγερσης του Κιλελέρ.

Οι αγρότες είχαν προμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης σε πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη και σημειώθηκε μια μικροένταση. Τελικά επέτρεψαν να εισέλθουν μόνο ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας, δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος με τους αντιδημάρχους και ο φιλοξενούμενος δήμαρχος πόλης της Κύπρου. Ο περιφερειάρχης τελικά αποχώρησε ενώ σε δήλωση του όπως και ο Νασιακόπουλος, τόνισαν ότι στηρίζουν τους αγρότες και τα αιτήματά τους, αλλά δεν συμφωνούν με τον αποκλεισμό στον οποίο προχώρησαν σήμερα στο μνημείο στο Κιλελέρ. Δεν παρέστει τελικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Σταμενιτης. Στεφάνι κατέθεσε μόνο ο κ. Νασιακόπουλος.

Το επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συμβουλεύοντας τους αγρότες να παραμείνουν ενωμένοι διότι μόνο έτσι θα βρουν δικαίωση, ενώ οι αγρότες σημείωσαν σε δηλώσεις τους πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν λύση στα προβλήματά τους και πως δεν θέλουν πια μόνο λόγια παρηγοριάς από την κυβέρνηση.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

             

       

Πηγή: onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.