Εκπαιδευτική επίσκεψη τμήματος μαθητών του Γυμνασίου Ελασσόνας στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Αραδοσιβίων (φωτ.)

 Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, τμήμα από μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του Γυμνασίου Ελασσόνας, μετέβησαν στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Αραδοσιβίων, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους για να παρακολουθήσουν μια προγραμματισμένη διαδραστική ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Ο πρόεδρος του κ.Θωμάς Λιόλιος, υποδέχθηκε ο ίδιος και οι συνεργάτες του θερμά την αντιπροσωπεία των μικρών μαθητών και μέσα από μια πρωτόγνωρη εφαρμογή, ξενάγησε τους διψασμένους για μάθηση και γνώση μαθητές.

Το πλούσιο υλικό του μουσείου, προέρχεται τόσο από τη μεγάλη πολιτιστική κληρονιμιά των Αραδοσιβίων, όσο και από περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Ελασσόνας.

Η ίδρυση και η ιδέα του Μουσείου ανήκει στον αείμνηστο Κώστα Σαχινίδη, το έργο του οποίου τώρα  συνεχίζει ο εκδότης-συγγραφέας Θωμάς Λιόλιος, με το αδελφό του εκλιπόντος προέδρου, Σταύρο Σαχινίδη και την ομάδα τους.

Ήδη φέτος απ την πρώτη χρονιά του ανακαινισμένου εκθεσιακού χώρου, στο λαογραφικό μουσείο Αραδοσιβίων, ξεναγήθηκαν σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από την επαρχία μας ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για επισκέψεις και από σχολικές μονάδες άλλων νομών.

Μετά την συναρπαστική τους ξενάγηση οι μικροί μαθητές προχώρησαν σε μια συμβολική δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του μουσειακού συγκροτήματος, φυτεύοντας προς ενθύμιο της επίσκεψης τους δύο υπέροχα ελαιόδεντρα.

Στην πολύ όμορφη εκδήλωση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, Έλενα Ταζέ, Αστέριος Δημουλάς και Κωνσταντίνος Δήμκος.

Η επιστροφή στο σχολείο τους, βρήκε τους μαθητές ενθουσιασμένους απ την επίσκεψη αυτή αλλά και πιο σοφούς από τις γνώσεις που αποκόμισαν για τη λαογραφία και την πολιτιστική παράδοση του τόπου τους

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.