Ο Θανάσης Μπίζιος (εγ)καλεί το Δήμο Ελασσόνας για την κατασκευή νέας οδογέφυρας Βλαχογιαννίου

 Σε δελτίο τύπου του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ελασσόνας, Θανάσης Μπίζιου, αναφέρονται τα εξής: 

"Της αγωνία τους εξέφρασαν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων χωριών της Ποταμιάς στους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Ελασσόνας σχετικά με την κατασκευή νέας οδογέφυρας Βλαχογιαννίου Δ.Ε Ποταμιάς  Δ.Ελασσόνας, οι οποίοι με την σειρά τους κινήθηκαν άμεσα κάνοντας αίτημα στο Δήμο Ελασσόνας για ενημέρωση επί του θέματος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Μπίζιος καλεί την δημοτική αρχή να ενημερώσει το Συμβούλιο για ποιο λόγο καθυστερεί η έναρξη της υλοποίησης του έργου «Κατασκευή νέας οδογέφυρας Βλαχογιαννίου ΔΕ Ποταμιάς Δ. Ελασσόνας», σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται αυτήν την στιγμή το έργο και αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων χωριών αλλά και της ευρύτερης  περιοχής, τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου.   

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα που συνδέει τις κοινότητες του Μεσοχωρίου και του Βλαχογιαννίου, επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021. Οι αρμόδιες αρχές αναγνώρισαν την ανάγκη αντικατάστασής της από καινούργια, καθώς χαρακτηρίστηκε στατικά μη επαρκής και οι φθορές της κρίθηκαν ασύμφορο vα αντιμετωπιστούν με εργασίες  επισκευής. Εγκρίθηκε διάθεση πίστωσης 4.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε βάρος των πιστώσεων του έργου με Κ.Α .2003ΣΕΟ5500005 (της ΣΑΕΠ 055 για τη δημοπράτηση του υποέργου 1 με τίτλο: Κατασκευή νέας οδογέφυρας Βλαχογιαννίου ΔΕ Ποταμιάς Δ. Ελασσόνας και πραγματοποιήθηκε η επιλογή αναδόχου σύμφωνα με την Απόφαση 575/2022 της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΑΔΑ :6ΓΓΥ7ΛΡ-ΡΔΓ). Επειδή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ταλαιπωρούνται καθημερινά, καθώς είναι αναγκασμένοι να διέρχονται από την πρόχειρη «Ιρλανδική Διάβαση» που δημιουργήθηκε προσωρινά για την αποκατάσταση της κυκλοφορία η οποία ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόμενους όταν επικρατούν συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση , όπως αποτυπώνεται στην φωτογραφία. Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι, πριν είναι αργά".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.