«Πράσινο» το ντέρμπι της Ελασσόνας – «Κυανόλευκα» τα δοκάρια…

Το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΟΕ και τον Οικονόμο ήταν αυτό ξεχώρισε από την 25η αγωνιστική της μεγάλης τοπικής κατηγορίας της Λάρισας με τους «κυανόλευκους» του Ζήση Ζιάγκα να υποδέχονται στο Δημοτικό Γήπεδο Ελασσόνας τους «πράσινους» του Βασίλη Μπακογιάννη.

Ο ΠΟΕ γνώρισε την ήττα με 1-2 με αποτέλεσμα να μείνει 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ανθούπολη στην κούρσα του πρωταθλήματος, αποκτώντας συγκάτοικο στη δεύτερη θέση το Σμόλικα Φαλάνης με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης από την άλλη, να παίρνει «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό από κύπελλο της ΕΠΣΛ στο ίδιο γήπεδο, και να φτάνει στους 54 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με τον Ιγγλέζο να έχει δοκάρι στο 2ο λεπτό.

Ακολούθησαν ακόμη δύο καλές φάσεις για τον ΠΟΕ με σουτ του Κορτσάρι πάνω από τα δοκάρια στο 17’ και σουτ Ιγγλέζου στο 24'.

Στο 25’ ήταν η σειρά του Οικονόμου να απαντήσει στις ευκαιρίες του ΠΟΕ με τον Δριστέλα να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του Γούπου.

Στο 30’ όμως ο Οικονόμος θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινό σουτ του Σταμάτη μετά από σέντρα από δεξιά του Δριστέλα, με την ομάδα της Ελασσόνας όμως να απαντάει 10 λεπτά αργότερα με κοντινό πλασέ του Ιγγλέζου, ισοφαρίζοντας σε 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε λιγότερες φάσεις από το πρώτο, η ομάδα της Τσαριτσάνης όμως θα καταφέρει να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 79’ με κεφαλιά του Δριστέλα μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η ομάδα της Ελασσόνας, θα χάσει μεγάλη ευκαιρία στο 81’ να ισοφαρίσει το παιχνίδι, με τον Καραμούλα να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Δραχαλίβα, και το 1-2 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Το φιλμ του αγώνα:
2΄Σουτ του Ιγγλέζου στο δεξί δοκάρι του Δραχαλίβα
17΄Σουτ του Κορτσάρι πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
24΄Σουτ του Ιγγλέζου μπλόκαρε ο Δραχαλίβας
25’ Σουτ του Δριστέλα, πάνω από τα δοκάρια του Γούπου.
30’ Σέντρα του Δριστέλα από δεξιά, στην πορεία της μπάλας ο Σταμάτης που με κοντινό δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γούπου για το 0-1.
37’ Σουτ του Ιγγλέζου από το ύψος της περιοχής στα χέρια του Δραχαλίβα.
40’ Μετά φάση διαρκείας, ο Ιγγλέζος θα γίνει τελικός αποδέκτης της μπάλας, που με κοντινό πλασέ θα ισοφαρίσει σε 1-1.
58’ Σέντρα του Γκαντούνα από αριστερά, αδύναμη κεφαλιά του Σταμάτη, στα χέρια του Γούπου.
78’ Μακρυνό δυνατό σουτ του Γκαραλιάκου, έδιωξε σε κόρνερ ο Γούπος.
79’ Κοντινό σουτ από το Γανό, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών με τη μπάλα να περνάει κόρνερ από την εκτέλεση του οποίου ο Δριστέλας με κεφαλιά έκανε το 1-2.
81’ Δυνατό σουτ του Καραμούλα από πλάγια θέση στο δεξί δοκάρι του Δραχαλίβα.
84’ Κοντινό πλασέ του Κορτσάρι, έδιωξε σε κόρνερ ο Δραχαλίβας.

Οι συνθέσεις:

ΠΟ Ελασσόνας (Ζήσης Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας (67’ Καραμούλας), Κορτσάρι, Μαλάκος, Κριεζής, Ιγγλέζος, Γκαμπέτας, Κουκούλης, Παλάσιος, Ρολντάν, Μουλτσιάς (67’ Καραγκούνης).
Οικ. Τσαριτσάνης (Βασίλης Μπακογιάννης): Δραχαλίβας Νεστ., Μιφτάρι, Γκαντούνας, Αυλογιάρης, Γανός (80’ Γκόλτσιος), Αλεξόπουλος, Δριστέλας, Γκαραλιάκος, Σεμερτζίδης (88’ Γεωργούλης), Ματούλας (59’ Ντούφας), Σταμάτης.
Διαιτητική τριάδα: Βλιώρας- Νίκζας - Γκαρέλης
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.