Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας (φωτ.)

 Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και εκκλησιαστικής λαμπρότητας τελέσθηκε σήμερα  Κυριακή 3 Μαρτίου, η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, με τη συμμετοχή κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χαρίτων τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου μοναχού της Ιεράς Μητροπόλεως π. Άνθημου (κατά κόσμον Ευάγγελου Παρτάλα).

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα, αναφέρθηκε στο υψηλό και ευθυνοφόρο αξίωμα της Ιερωσύνης, καλώντας τον π. Άνθιμο να είναι πάντοτε ειλικρινής και να διακονεί το Ιερό Θυσιαστήριο με πνεύμα ενότητας, ταπεινότητας και αυτοθυσίας, ώστε να καταστεί άξιος λειτουργός της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ως είθισται, ο νέος Πρεσβύτερος διένειμε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ναό.

Α.Ν.
 
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.