Ο Δήμος Ελασσόνας βραβεύει τον Γιάννο Γραμματίδη για τη δωρεά 177 σπάνιων λευκωμάτων και 111 βιβλίων φιλοσοφίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αυτήν την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. (ώρα συγκέντρωσης 6:30 μ.μ.), στο αίθριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας, ο Δήμος Ελασσόνας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας θα βραβεύσουν τον Γιάννο Γραμματίδη, Δικηγόρο, Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, για τη δωρεά 177 σπάνιων λευκωμάτων και 111 βιβλίων φιλοσοφίας, η οποία συνεισφέρει στην πολιτισμική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχή περιοχής της Ελασσόνας.

Ο Γιάννος Γραμματίδης είναι γέννημα της Θεσσαλικής γης, με μεγάλη κοινωνική προσφορά. Πιο συγκεκριμένα οργάνωσε την δωρεά και την φύτευση 135.000 νέων ελαιοδέντρων στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, σε αντικατάσταση εκείνων που κάηκαν από πρόσφατες πυρκαγιές, αποκαθιστώντας έτσι την κλασσική ομορφιά της περιοχής και βοηθώντας τους πληγέντες αγρότες. Για την μεγάλη του αυτή προσφορά ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας τον ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, οργάνωσε τη δωρεά και φύτευση 50.000 νέων ελαιοδέντρων στον Ελαιώνα Άμφισσας, ο οποίος προστατεύεται από την UNESCO, σε αντικατάσταση εκείνων που, επίσης, κάηκαν από πρόσφατες πυρκαγιές, αποκαθιστώντας κι εκεί την ομορφιά του Δελφικού τοπίου και βοηθώντας την τοπική οικονομία.

Πρόσφατα, ο Γιάννος Γραμματίδης δώρισε στην πόλη της Λάρισας το βιβλιοδετημένο αρχείο της ιστορικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «το Νέον Βήμα», που εξέδιδε στην Λάρισα ο πατέρας του Χρήστος ή Τάκης Γραμματίδης και που ήταν η πρώτη ελληνική εφημερίδα που έκλεισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πραξικόπημα του 1967. Στα πλαίσια της ίδιας δωρεάς, ο Γιάννος Γραμματίδης δώρισε στη Λάρισα 98 βιβλιοδετημένους τόμους των Επίσημων Πρακτικών της Βουλής των Ελλήνων από το 1927 μέχρι και το 1985, μαζί με προσωπικά αντικείμενα, παράσημα, βιβλία και υλικό του τ. Υπουργού Χρήστου ή Τάκη Γραμματίδη που η πορεία του άφησε ιστορία στον τόπο.

Τέλος, ο Γιάννος Γραμματίδης δώρισε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού βιβλιοδετημένο το αρχείο της μόνης στρατιωτικής εφημερίδας «ο Κένταυρος», την οποία εξέδιδε, ενόσω υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία, ο πατέρας του Τάκης Γραμματίδης για τον Ελληνικό Στρατό κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.


Ο Γιάννος Γραμματίδης με επιστολή του στον Δήμαρχο Ελασσόνας τόνισε ότι κάνει αυτή την δωρεά τιμώντας την μνήμη των 57 νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.