Απατεώνας παρίστανε τον έμπορο φρούτων στην Ελασσόνα – Απέσπασε προϊόντα αξίας χιλιάδων ευρώ

 Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις απατών, εκ των οποίων δυό τετελεσμένες και μία απόπειρα, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος Έλληνα και άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, προσποιούμενος τον έμπορο φρούτων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους παθόντες και τους έπεισε να του πουλήσουν ποσότητες προϊόντων που παράγουν, αποστέλλοντάς τες σε υποδειχθέντα σημεία, προφασιζόμενος ότι «δήθεν» θα τους αποπλήρωνε σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πιο αναλυτικά, εξακριβώθηκε ότι, κατά τον Μάρτιο του 2023, διαπράχθηκαν οι κάτωθι αξιόποινες πράξεις:

  • την 1-03-2023, Έλληνας σε περιοχή της Φθιώτιδας, απέστειλε με μεταφορική εταιρεία ποσότητα καρυδιών, 2 τόνων (απάτη ύψους 5.650 ευρώ),
  • την 27-03-2023, Έλληνας στην Ελασσόνα, απέστειλε με μεταφορική εταιρεία ποσότητα καρυδιών, 1 τόνου και 100 κιλών (απάτη ύψους 6.215 ευρώ) &
  • την 27-03-2023, Έλληνας σε περιοχή της Ελασσόνας, απέστειλε με μεταφορική εταιρεία ποσότητα αμυγδάλων, 2,5 τόνων, χωρίς ωστόσο να τα παραλάβει κάποιος (απόπειρα απάτης).

Από τον δράστη, καθώς και από οικία του σε περιοχή της Λακωνίας, μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 4 κινητά τηλέφωνα,
  • 7 συσκευασίες καρτοκινητής τηλεφωνίας &
  • 1 ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.