Εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) στην αίθουσα διαλέξεων του ΚΔΒΜ στην Ελασσόνα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας, με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) Λάρισας με τη συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ένα διαδραστικό workshop, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εργασιακής ενσωμάτωσης των νέων που ζουν σε αγροτικές περιοχές. 

Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε ότι μέσω της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν πράσινες και επιχειρηματικές δεξιότητες, καίριες για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων που σέβονται το περιβάλλον. 

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ Green Up Yourself, που αποτελεί κοινοπραξία με την συμμετοχή της Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Σλοβενίας και Βόρειας Μακεδονίας, και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) είναι ένας βραβευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας, την προώθηση και την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού πνεύματος. Το iED ιδρύθηκε το 2005 στη Λάρισα και αποτελεί πιστοποιημένο Κέντρο Αριστείας στην Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα και αναπτυσσόμενο Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας, ο οποίος είναι εγγεγραμμένο μέλος στο DIH κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το JOIST, αποτελεί πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, στη Λάρισα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και χώρων για μάθηση, δικτύωση, συνεργασία, παιχνίδι, εκδηλώσεις και ανάπτυξη. Το Πάρκο Καινοτομίας ενισχύει τη διανομή και τη διαχείριση της γνώσης, το επιχειρηματικό πνεύμα, τον αντίκτυπο και τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, δημιουργεί δίκτυα συνεργασίας, συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας και εμπνέει μαθητές, φοιτητές και νέους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Έλενα Ταζέ και Αστέριος Δημουλάς και ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Κωσταφάκας. 

A.N.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.