Ενημέρωση από την ΠΥ Ελασσόνας στο Γυμνάσιο - Λ.Τ. Τσαριτσάνης (φωτ.)

 Την Τρίτη 16-04-2024 επισκέφτηκε το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Τσαριτσάνης ¨Κωνσταντίνος Οικονόμος» κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας με πυροσβεστικό όχημα, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό πάνω σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. 

Κατά την ενημέρωση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών αφού πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και ο κίνδυνος πρόκλησης μιας πυρκαγιάς από αμέλεια είναι αυξημένος. 

Το ενδιαφέρον όλων κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ήταν αμείωτο και υπήρξαν πάρα πολλές ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν τα μέλη της Π.Υ Ελασσόνας. 

Μετά την ενημέρωση έγινε επίδειξη των οργάνων πυρόσβεσης και απεγκλώβισης ατόμων, που μεταφέρει ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς και χρήση της μάνικας εκτόξευσης νερού. 

Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ο Αντιπύραρχος κ. Πάσχος Ιωάννης και ο Υπαρχιπυροσβέστης κ. Θεοφανάκης Παντελής. 

Με ανακοίνωσή τους , η Διευθύντρια κ. Κουτσιάη Γεωργία, το εκπαιδευτικό προσωπικό και όλοι/ες οι μαθητές/τριες τους ευχαρίστησαν για την επίσκεψη στο σχολείο μας και για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση που μας παρουσίασαν, όπως επίσης και τον Διοικητή της Π.Υ. Ελασσόνας κ. Ελευθέριο Μουλτσιά για την αποδοχή του αιτήματός τους ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η τόσο σημαντική και χρήσιμη σε όλους/ες δράση.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.