Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τραυματία που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός τραυματισμένου άνδρα από δύσβατο σημείο κοντά στο καταφύγιο «ΑΓΑΠΗΤΟΣ» στον Όλυμπο.

Ο αλλοδαπός άνδρας έπεσε σε χαράδρα και το απόγευμα του Σαββάτου ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διάσωσή του.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 22 πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιτόχωρου και Κατερίνης, της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) καθώς και των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες ο αλλοδαπός άνδρας εντοπίστηκε τραυματισμένος σε δυσπρόσιτη χαράδρα στον Όλυμπο και μετά από πολύωρες προσπάθειες οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.

Ο τραυματίας, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι Γερμανός και έχει χτυπήσει στο κεφάλι και στα άκρα, μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο σε ελικοδρόμιο κοντά στο καταφύγιο «ΑΓΑΠΗΤΟΣ». Εκεί παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου και στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: newsbreak.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.