Η Ελασσόνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον "ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024" (φωτ.- video)

 Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/4) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, η συνέντευξη τύπου για τον «ΔΕΗ -  Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 19 Μαΐου στη χώρα μας, και θα περάσει και από την Επαρχία Ελασσόνας, έχοντας ως αφετηρία την Θεσσαλονίκη και τερματισμό την Αθήνα. 

Είκοσι ομάδες από όλο τον κόσμο με 120 αθλητές, ανάμεσά τους και οι Εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου, ετοιμάζονται να δώσουν τη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της γαλάζιας φανέλας της γενικής, αλλά και τις επιμέρους βαθμολογίες και νίκες στα ετάπ.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ.Νίκος Γάτσας, ο διευθυντής Παράλληλων Δράσεων και Εμπορικού της Cycling Greece κ.Θάνος Γεωργίου, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων για τον ΔΕΗ Διεθνή ποδηλατικό Γυρο Ελλάδας 2024 κ. Εύη Ευαγγέλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στέλιος Δημουλάς, και η υπεύθυνη οργανωτικού των δράσεων για τον Δήμο Ελασσόνας, κ.Αγγέλα Πνάκα. 

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε κομμάτι αυτής της μεγάλης διοργάνωσης και που συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές, για το κομμάτι που αφορά την γεωγραφική περιφέρεια της περιοχής μας.

Ο αγώνας μπορεί να είναι λίγων ωρών, όσων αφορά το κομμάτι του Δήμου Ελασσόνας, αλλά πρέπει να αποτελέσει μία αφορμή, ένα έναυσμα για να ασχοληθούμε ως πολίτες και ως διοίκηση του Δήμου, περισσότερο με την ποδηλασία και πως μπορεί να γίνει κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.

Είναι πολύ σημαντικό ότι στον δήμο μας θα γίνει ένα σπριντ ευθείας αλλά θα γίνουν όμως και σημαντικές αναβάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής, να απολαύσει από κοντά το πέρασμα από τον δήμο μας, σπουδαίων αθλητών και ομάδων».

Στη συνέχεια, ο διευθυντής Παράλληλων Δράσεων της Cycling Greece κ.Θάνος Γεωργίου ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε τα εξής: «Ήταν τόσο θετική η πρώτη ανταπόκριση που υπήρχε από το Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμαρχο για να φιλοξενηθεί το πέρασμα του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και με μεγάλη μου χαρά είδα ότι κάνατε πράξη το στήσιμο πολλών παράλληλων εκδηλώσεων και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Με το σύνθημα «ποδήλατο – μετακίνηση – άθληση – ψυχαγωγία» προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τις τοπικές κοινότητες ώστε να έχουμε μία διαφορετική αντιμετώπιση σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας και να προσαρμοστούμε πιο γρήγορα  στην Ευρωπαϊκή διακήρυξη για το ποδήλατο, όπως επίσης να ακολουθήσουμε και τους στόχους των Ενωμένων Εθνών, 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, και να προσπαθήσουμε και εμείς να κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες.

Η Ελασσόνα είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος δήμος και θεωρούμε ότι έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης».

Αμέσως μετά τόσο η κ. Εύη Ευαγγέλου όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στέλιος Δημουλάς αναφέρθηκαν στις παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις που θα διοργανωθούν στην Ελασσόνα με αφορμή του πέρασμα του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. 

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.