ΚΟΒ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση στο υπαρκτό και οξυμένο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού παίρνει κάτω απ’ τη βάση!

 Σε δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής: 

Το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, όχι μόνο δε λύνεται με κατασταλτικά μέτρα, αλλά στην πραγματικότητα περιπλέκεται, γίνεται ακόμα πιο σύνθετο. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων στήριξης της οικογένειας, των νέων, μόνιμες προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων κ.λπ. στα σχολεία, ενίσχυσης του δημιουργικού περιεχομένου του σχολείου, που θα προωθεί την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και όχι στέρησή τους, κόντρα στο ανταγωνιστικό σχολείο-εξεταστικό κέντρο

Για όλα αυτά δεν ακούσαμε κουβέντα από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, που επιλέγουν να ανοίξουν επικίνδυνους δρόμους ταυτίζοντας -με το πρόσχημα της παρεμπόδισης μαθήματος- τον συλλογικό αγώνα με το bullying.

Φυσικά, είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της ΕΕ που κυριολεκτικά παρεμποδίζουν το μάθημα, αφού εκπαιδευτικοί λείπουν ακόμα από τις τάξεις, σχολεία πλημμυρίζουν, πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών και τα σχολεία κρίνονται ακατάλληλα.

Η μόνη αποτελεσματική, πραγματική και γνήσια αντιμετώπιση του bullying μπορεί να έρθει από τη νεολαία και όλο τον λαό στον καθημερινό αγώνα για τις ανάγκες τους στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία. Κάνοντας καθημερινά πράξη την αλληλεγγύη, το σύνθημα "Ένας για όλους και όλοι για έναν" και απομονώνοντας πρακτικές που γεννιούνται κι αναπτύσσονται στο έδαφος του ατομισμού, του ανταγωνισμού και όλων των σάπιων αξιών αυτού του συστήματος.

Γιατί μαγκιά δεν είναι να υποτιμάς ή να υποβιβάζεις τον αδύναμο, αλλά να μάθεις να αγωνίζεσαι γι’ αυτόν!

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.