Καταγγελία της ΛΑ.ΣΥ. Ελασσόνας

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία περιήλθε σε γνώση της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς κάποιοι φαίνεται ότι ψέκασαν με ζιζανιοκτόνο την βλάστηση στις όχθες της λίμνης του Κεφαλόβρυσου. 

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, καθώς η ενέργεια αυτή έγινε ενάντια σε όλους τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τις οδηγίες πολλαπλής συμμόρφωσης που απαιτούν ζώνες πλάτους 50 μέτρων μεταξύ του πεδίου εφαρμογής των ζιζανιοκτόνων και των επιφανειακών υδάτων λιμνών και ποταμών. 


Το γεγονός προκαλεί έντονη ανησυχία με δεδομένο ότι οι κάτοικοι της Ελασσόνας πίνουν νερό από τις πηγές του Κεφαλόβρυσου, καθώς η υδροδότηση της πόλης γίνεται από αυτές.


Παράλληλα γεννώνται ερωτήματα για το αν το συγκεκριμένο γεγονός είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής Ελασσόνας και της διοίκησης της ΔΕΥΑΕΛ. 


Καλούμε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη, και η διοίκηση του Δήμου να κάνει όλους τους αναγκαίους ελέγχους και να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και των δημοτών. 


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.