«Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ απέσπασαν χρήματα από δυο γυναίκες στη Λάρισα

Δύο ηλικιωμένες Λαρισαίες, 80 και 84 ετών αντίστοιχα, έπεσαν θύματα «υπαλλήλων» της ΔΕΗ που δεν ήταν άλλοι - σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας- παρά δύο κάτοικοι του οικισμού των Ρομά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, οι οποίοι αναζητήθηκαν στα σπίτια τους, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκαν.

Την απάτη κατήγγελλε αρχικά η 84χρονη λέγοντας ότι άγνωστος δράστης, την Κυριακή 14 Απριλίου πήγε στο σπίτι της και της συστήθηκε ως «υπάλληλος» της ΔΕΗ. Προφασιζόμενος λοιπόν τη βλάβη στο δίκτυο, της ζήτησε να προστατεύσει χρήματα και χρυσαφικά από το ενδεχόμενο φωτιάς, λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να μεταφέρει τα χρήματα έξω από το σπίτι.

Η 84χρονη πείστηκε και του παρέδωσε μέσα σε μαξιλαροθήκη το χρηματικό ποσό των 3.000 - 4.000 ευρώ, αλλά και διάφορα κοσμήματα, με τον «υπάλληλο» να εξαφανίζεται.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ηλικίας και 36 και 46 ετών, ήταν αυτοί που με το αυτοκίνητό τους μετέβησαν στο σπίτι της 84χρονης και την εξαπάτησαν. Οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν και αναγνωρίστηκαν, για να διαπιστωθεί ότι δύο ημέρες νωρίτερα, οι ίδιοι εξαπάτησαν μια ακόμη ηλικιωμένη, το σπίτι της οποία βρίσκεται στην ίδια οδό με αυτή της οικίας της 84χρονης.

«ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΔΕΗ;»

Οι δράστες, πάλι με το πρόσχημα του υπαλλήλου της ΔΕΗ, το πρωί της 12ης Απριλίου μπήκαν στο σπίτι της 80χρονης Λαρισαίας και χωρίς να γίνουν άμεσα αντιληπτοί αφαίρεσαν από την κατοχή της, κοσμήματα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ καθώς και 100 ευρώ. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες απάτες. Με αφορμή και το πλήθος των περιστατικών εξαπάτησης, από την ΕΛ.ΑΣ. συστήνεται μεταξύ άλλων προς τους πολίτες «να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων, να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος (βλάβη ηλεκτρικού ρεύματος, ανελκυστήρα κ.λπ.) εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.