Ο Δήμος Ελασσόνας βράβευσε τον Γιάννο Γραμματίδη και τίμησε τους νέους της Φιλαρμονικής (φωτ. - video)

 Το απόγευμα της Πέμπτης (18/4) στο αίθριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας, ο Δήμος Ελασσόνας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας βράβευσαν τον Γιάννο Γραμματίδη, Δικηγόρο, Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, για τη δωρεά 177 σπάνιων λευκωμάτων και 111 βιβλίων φιλοσοφίας, η οποία συνεισφέρει στην πολιτισμική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας.

Ο Γιάννος Γραμματίδης προχώρησε σε αυτή τη δωρεά θέλοντας να τιμήσει την μνήμη των 57 νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γάτσας, στη σύντομη ομιλία του, ανέφερε τα εξής: «Ο κ.Γραμματίδης, είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας και ένας σπουδαίος άνθρωπος της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια μας που γίνεται στη νέα βιβλιοθήκη Ελασσόνας, προχώρησε σε μία σημαντική δωρεά και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτή τη μεγάλη προσφορά στον δήμο μας, στον πολιτισμό, την παιδεία αλλά και στην νέα γενιά.

Ο κ.Γραμματίδης μετά την βράβευση του ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Για μένα οι δωρεές είναι υποχρέωση, είναι ένα αυτονόητο καθήκον. 

Η συγκεκριμένη δωρεά έγινε για να τιμήσω τη μνήμη των 57 νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ανοιχτούν αυτά τα βιβλία για τη νεότητα της περιοχής.

Ευχαριστώ όλους σας και πρέπει να πω ότι ο πατέρας μου, γέννημα και θρέμμα της περιοχής, μαθητής στην Τσαριτσάνη, ήταν από εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους, όλη την νεανικής τους ικμάδα για να βοηθήσουν τον τόπο και θεωρώ ότι και ακόμα στη μνήμη εκείνου άξιζε αυτό που έχω κάνει εδώ στην Ελασσόνα και που θα επαναληφθεί και στο μέλλον»

Αμέσως μετά, ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας τίμησε τους νέους μουσικούς, ηλικίας 15-24 χρονών, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Ο αρχιμουσικός και διευθυντής της Φιλαρμονικής Δημήτρης Τσαβές ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, σε αυτά τα 25 χρόνια που είμαι στο τιμόνι της Φιλαρμονικής, για την πρωτοβουλία του Δήμου Ελασσόνας και ιδιαίτερα του Δημάρχου Νίκου Γάτσα, να βραβεύσει νεαρούς εκτελεστές της φιλαρμονικής μας.

Η ίδια η λειτουργία της Φιλαρμονικής, την καθιστά ένα εξωστρεφή κλάδο πολιτισμού με έντονη παρουσία στην τοπική κοινωνία. 

Η Φιλαρμονική μας, χάρη στην προσπάθεια αυτών των παιδιών, χάρη στη στήριξη των γονιών και βέβαια χάρη στη στήριξη του δήμου μας, έχουν καταφέρει να ανεβάσουν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά και να είμαστε σε μία πολύ υψηλή θέση στις φιλαρμονικές όλης της Ελλάδας».

Η όμορφη εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασαν τα μέλη της Φιλαρμονικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Έλενα Ταζέ και Αστέριος Δημουλάς, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Κωσταφάκας, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελασσόνας Πόπη Φώλλα, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και πλήθος κόσμου. 

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.