Ο Νίκος Ντάγκας υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας – Κλείνει ο κύκλος του Σωτ. Γιαννακόπουλου

 Ο Αγιώτης υπεύθυνος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Λάρισας Νίκος Ντάγκας θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση στις εκλογές του Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Αυτό αποφάσισε ο Συνδυασμός στην πρόσφατη συνεδρίασή του, μετά και την απόφαση του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Γιαννακόπουλου να αποσυρθεί και να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα. Τα στελέχη της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης κλήθηκαν να ψηφίσουν μεταξύ του Ν. Ντάγκα και του Χρήστο Γιακουβή, επίσης του τομέα Υπηρεσιών, ο οποίος επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην επιμόρφωση με ΚΕΚ. Τελικά την ψήφο εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας έλαβε ο πρώτος. Το επόμενο διάστημα μέχρι και τον Δεκέμβρη, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, η Κίνηση θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων και θα επιχειρήσει να διευρύνει το ψηφοδέλτιό της. Ο Νίκος Ντάγκας είναι ο παλαιότερος του Συνδυασμού μετά τον Σωτήρη Γιαννακόπουλο.

Ο νυν πρόεδρος Σωτήρης Γιαννακόπουλος με δήλωσή του στην «Ε»: Έφτασε η ώρα να κλείσω τον κύκλο μου στο Επιμελητήριο Λάρισας. Είμαι στη διοίκηση από το 1997 ενώ υπηρέτησα το Επιμελητήριο ως πρόεδρος στις 2 τελευταίες θητείες. Θεωρώ ότι πρόσφερα τις υπηρεσίες μου με επιτυχία και στήριξα την επιχειρηματικότητα του νομού και της Θεσσαλίας σε δύσκολες εποχές. Καλό είναι να υπάρξει έγκαιρα μια διάδοχη κατάσταση και να δοθεί χώρος σε νέα πρόσωπα να στελεχώσουν τον Συνδυασμό και να προσφέρουν στο Επιμελητήριο.

Με αφορμή και την επαγγελματική του ενασχόληση στον πρωτογενή τομέα, ο Σωτήρης Γιαννακόπουλος σχολίασε την επικείμενη λειτουργία του Αγροτικού Τμήματος στο Επιμελητήριο, εξέλιξη που νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μετά τα τμήματα Εμπορίου, Μεταποίησης, Υπηρεσιών είναι λογικό στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου και της παραγωγικής διαδικασίας της χώρας να προστεθεί και το Αγροτικό Τμήμα. Στόχος του θα είναι η επιμόρφωση των αγροτών, η βελτίωση των συνθηκών παραγωγής σε μία δύσκολη για τη Θεσσαλία περίοδο, ιδιαίτερα μετά και τις πλημμύρες, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η αποτελεσματική παρουσία μας σε εκθέσεις του εξωτερικού» δήλωσε ο Φαρσαλινός επιχειρηματίας.

Του Γιώργου Ρούστα

Πηγή: Εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.