Ο Στ. Τσικριτσής και τυπικά δήμαρχος Τυρνάβου

 Έξι μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, ο Στέλιος Τσικριτσής είναι και τυπικά δήμαρχος Τυρνάβου, αφού χθες έγινε γνωστό ότι το Τριμελές Διοικητικό Πλημμελειοδικείο (Εκλογοδικείο) Λάρισας, με απόφασή του απέρριψε την προσφυγή του υποψήφιου δημάρχου Τυρνάβου, Αθανασίου Αμάρι Σάμερ.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Αμάρι Σάμερ είχε καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία δήμαρχος Τυρνάβου είχε ανακηρυχθεί ο κ. Τσικριτσής, ο οποίος ασκεί καθήκοντα δημάρχου από την 1η Ιανουαρίου 2024.

H πλευρά Αμάρι κατέθεσε εξαρχής ένσταση, εκτιμώντας ότι «ικανός αριθμός» άκυρων ψηφοδελτίων που έφεραν «έντονα στίγματα», προσμετρήθηκαν ως έγκυρα ψηφοδέλτια στην άλλη πλευρά, ενώ η πλευρά Τσικριτσή σημείωνε ότι «δεν προέκυψε ικανός αριθμός» ψηφοδελτίων που να προσβάλει το αποτέλεσμα, το οποίο «κρίθηκε» στις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Τυρνάβου οι εκλογές κρίθηκαν στον β’ γύρο (15 Οκτωβρίου 2023), με τον κ. Τσικριτσή να αναδεικνύεται νέος δήμαρχος Τυρνάβου, λαμβάνοντας 5.898 ψήφους (50,15%) και τον κ. Αμάρι Σάμερ να χάνει τις εκλογές μόλις για 35 ψήφους, καθώς έλαβε 5.863 ψήφους (49,85%). Να σημειωθεί πως η απόφαση του Εκλογοδικείου θα καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Β.Κ. (eletheria.gr)

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.