Νίκος Ζέρβας: «Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η ίδρυση των Προτύπων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα»

 Αναγκαίο βήμα χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας την ίδρυση και λειτουργία των Πρότυπων Σχολείων.

Όσα επισημαίνει: «Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εξετάσεων εισαγωγής στα νεοϊδρυθέντα πρότυπα σχολεία της Λάρισας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εύχεται στους επιτυχόντες καλή φοίτηση!

Η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των υποψηφίων μαθητών, αποτελεί ισχυρή ένδειξη εμπιστοσύνης στο θεσμό του Πρότυπου Σχολείου και επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής για την ίδρυση τους.

Ταυτόχρονα αναδεικνύει την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε όλοι μαζί, αξιοποιώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με την αναγκαία στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, στη δημιουργία ενός σχολείου – στολιδιού για την πόλη μας, που θα στεγάσει τα όνειρα των μαθητών του, αναβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία των Προτύπων Σχολείων είναι ένα πρώτο και αναγκαίο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Η καλύτερη απάντηση στην παντελώς άδικη επίθεση που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ο θεσμός του Πρότυπου Σχολείου, με αφορμή την προσωρινή στέγαση των σχολείων σε κενούς χώρους κεντρικού σχολικού συγκροτήματος, είναι η εύρυθμη, ασφαλής και ανεμπόδιστη λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι όλοι οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων του νομού είναι μαθητές μας, δίχως διακρίσεις και εξαιρέσεις.

Μόνο μας μέλημα η φοίτηση και η επιτυχής ολοκλήρωσή της από όλους και η διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την εξέλιξη του εκπαιδευτικού έργου.»

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.