Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Σάκης Δαρδούμπας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Σάκης Δαρδούμπας, μια είδηση που πάγωσε την περιοχή του Ολύμπου, όπου έζησε, δραστηριοποιήθηκε και πρόσφερε τα μέγιστα στα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Ο Σάκης Δαρδούμπας γεννήθηκε στη Φαρμάκη Ελασσόνας, για την οποία και ως εκλεγμένος αυτοδιοικητικός παράγοντας και ως αντιδήμαρχος του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου έδωσε τεράστιους αγώνες για την ιστορική της αποκατάσταση σε ονοματοδοσία και στη μυθιστορία της.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον τουρισμό, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα με το τουριστικό του πρακτορείο και τα λεωφορεία που ο ίδιος υπήρξε οδηγός ενώ όταν συνταξιοδοτήθηκε αποφάσισε να αποσυρθεί στη γενέτειρά του και αρχικά να ασχοληθεί με την αδόκιμη έρευνα, την συγγραφή βιβλίων και δοκιμίων για την ιστορία του Ολύμπου, της Περραιβίας και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Υπήρξε Πρόεδρος και ενεργό-ιδρυτικό μέλος του Φιλοσοφικού Ομίλου Θεσσαλίας "Η Μήτις" ενώ τα τελευταία χρόνια έγραψε στίχους για παραδοσιακά δημοτικά τοπικά τραγούδια της περιοχής ενώ έφερε στην επιφάνεια και δημοτικούς στίχους που είχαν εκλείψει στην πολιτιστική έρευνα της περιοχής.

Λάτρης του Ολύμπου, του Πάνθεον της ελληνικής και παγκόσμιας μυθιστορίας, τιμήθηκε με ένα μοναδικό στα χρονικά αφιέρωμα-συνέντευξη του "Ιδρύματος Νιάρχος" στην Αθήνα.

Ο Σάκης Δαρδούμπας λάτρεψε το τραγούδι, ήταν ένας άνθρωπος που δεν έκανε πίσω στις αρχές και τις αξίες του, αποτέλεσε την αιτία πολλοί νεότεροι σε ηλικία συμπολίτες του να αγαπήσουν, να μάθουν και να ερευνήσουν την αρχαιοελληνική τοπική ιστορία, ανέδειξε τα προβλήματα της περιοχής, ήταν υπέρμαχος της αποκατάστασης, όπως τόνιζε, της αρχαιοελληνικής πηγής της πρώτης Δωδώνης, του πρώτου Μαντείου στην παρολύμπια περιοχή, συζητούσε ενεργά με τους πολίτες και ασχολήθηκε ενεργά με τη πολιτική σε όλα της τα στάδια.

Λάτρης του κρασιού και του τσιγάρου του θεού Διονύσου, υμνητής της φύσης και του μυθικού βουνού των Θεών, όπου γεννήθηκε και αγνάντευε, ο Σάκης Δαρδούμπας ή Δωδωναίος όπως τον αποκαλούσαν φίλοι και γνωστοί, τραγουδούσε με την ψυχή του, ήταν ευγενέστατος, άνθρωπος με επίπεδο γνώσεων και μόρφωσης τεράστιο, αποδεικνύοντας κάθε μέρα το πόσο σημαντική είναι η παιδεία στη ζωή μας.

Η κοινωνία της επαρχίας Ελασσόνας βυθίστηκε στο πένθος, ο αγαπημένος του Όλυμπος πάγωσε και πενθεί βουβός, οι θεοί σιώπησαν και κοιτούν αμίλητοι τη κοσμογονία του σύμπαντος.

Ενός σύμπαντος, που θα αντικρύσει σήμερα ο Σάκης Δαρδούμπας στο τελευταίο πέρασμά του...

Ο Σάκης Δαρδούμπας αφήνει πίσω του την οικογένειά του, φίλους, συνοδοιπόρους και οραματιστές μιας άλλης Ελλάδας, μιας άλλης κοσμοθέασης...

Η κηδεία του Σάκη Δαρδούμπα θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 3:30 το μεσημέρι στη Φαρμάκη Ελασσόνας.

Φίλε Σάκη ως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε ευχαριστούμε για όλες τις πληροφορίες όλα αυτά τα χρόνια που μας διοχέτευσες.

Ως άνθρωποι σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες.

Καλό πέρασμα...

Η οικογένεια του εκλιπόντος ενημερώνει πως όποιος επιθυμεί, αντι στεφάνων μπορεί να καταθέσει συμβολικό χρηματικό ποσό στο Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες στο Βόλο (τηλ. 2421066150)

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.