Ε. Λιακούλη: «Κίνδυνος-θάνατος από την καθυστέρηση της Κυβέρνησης, στην κατεδάφιση των επικίνδυνων σεισμόπληκτων κτιρίων της Ελασσόνας»

Άμεσα προχώρησε σε αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών κα Ν. Κεραμέως και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κικίλια, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, διαβιβάζοντάς τους σχετικά έγγραφα του δημάρχου Ελασσόνας, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τις σημαντικές καθυστερήσεις εκ μέρους των συναρμόδιων υπουργείων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021 που έπληξε το Δαμάσι και το δήμο Ελασσόνας ευρύτερα.

Ειδικότερα, η βουλευτής Λάρισας κατέθεσε, υπόψη των υπουργών όλα τα διαβιβαστικά δικαιολογητικών του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικόλαου Γάτσα, σε σχέση με την ανάγκη ένταξης του Δήμου Ελασσόνας στο Πρόγραμμα ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ για το έργο «Διαχείριση ΑΕΚΚ μετά την κατεδάφιση επικίνδυνων κτιρίων από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021», καθώς και το έργο «Εργασίες κατεδάφισης επικίνδυνων κτιρίων και μεταφοράς αδρανών υλικών από αυτά, μετά από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021» αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο κείμενό της: «Παρά την παρέλευση τριών και πλέον χρόνων από το μεγάλο, καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή, διαπιστώνεται πως ακόμη εκκρεμούν σημαντικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση ακόμη και αυτονόητων έργων που θα διασφάλιζαν την επαναφορά του κτιριακού δυναμικού του δ. Ελασσόνας σε μια στοιχειώδη κατάσταση ασφάλειας για τους πολίτες, μέσω εργασιών κατεδάφισης επικίνδυνων κτιρίων, αλλά και της μεταφοράς αδρανών υλικών από αυτά.

Σε αυτό το πλαίσιο, διαπιστώνεται επιπλέον πως η συνδρομή των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας πέρα από αναγκαία είναι και αυτονόητη, ενώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως θα πρέπει να είναι και άμεση, μετά την κοινοποίηση των σχετικών εγγράφων του δημάρχου, προκειμένου οι πολίτες του δ. Ελασσόνας να προσπεράσουν επιτέλους αυτή τη δοκιμασία και να νιώσουν ασφαλείς στον ίδιο τους τον τόπο».

Καταλήγοντας, η Ευαγγελία Λιακούλη αξιώνει την ικανοποίηση των δίκαιων, όσο και εύλογων αιτημάτων συνδρομής του δ. Ελασσόνας, ζητώντας παράλληλα και τη δική της ενημέρωση, σε σχέση με τα σχετικά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης της ένταξής του στα ανωτέρω έργα του Προγράμματος ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ, ενώ συμπληρώνει πως είναι αδιανόητο ότι «3 χρόνια μετά τον σεισμό στο Δαμάσι, ακόμη ‘’παρακαλάμε’’ τα συναρμόδια υπουργεία για τις αυτονόητες κατεδαφίσεις και τη μεταφορά αδρανών υλικών…».   

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.