Θανάσης Μπίζιος:"Mε δεος σεβασμό ταπεινότητα και ευλάβεια τιμούμε την θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων"

 Σε μήνυμα του για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ελασσόνας και της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος, αναφέρει:

"Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Αυτή τη μέρα τα κεφάλια χαμηλώνουν τα μάτια δακρύζουν η πληγή ανοίγει ξανά. Mε δεος σεβασμό ταπεινότητα και ευλάβεια τιμούμε την θλιβερή αυτή επέτειο.

 Η διατήρηση αλλά και η ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και ο αγώνας για την αναγνώριση της γενεκτονίας από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας αποτελεί αυτονόητο χρέος όλων μας, ειναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους νεκρούς και στους πρόσφυγες της γλυκιάς πατρίδας του Πόντου . Δίνουμε μία υπόσχεση στους απόγονους όσων έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη. 

Η θυσία τους δεν θα ξεχαστεί , θα κρατήσουμε άσβεστη την ιστορική τους μνήμη. Είναι και μία έμπρακτη αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής των ξεριζωμένων Ποντίων στην οικονομική πολιτισμική και κοινωνική ανόρθωση της πατρίδας μας. Μαζί με την τιμή και την ευγνωμοσύνη προς το Ποντιακό ελληνισμό υποσχόμεθα ότι ο σεβασμός στη μνήμη των Ποντίων δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτή τη μέρα".


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.