Ξεκινάει το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου - Σήμερα Σάββατο 18/5 η πανηγυρική εκκίνηση

 Το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου είναι προ των πυλών. Σε ένα πανέμορφο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και με κέντρο του αγώνα την πόλη της Αγιάς θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας για το Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος. 

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (ΛΑΜΚΕ) και ο Δήμος Αγιάς διοργανώνουν από κοινού τον αγώνα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αγωνιζόμενοι από βορρά και νότο, θα βρίσκονται στα μπάκετ των αγωνιστικών αυτοκινήτων, έτοιμοι να προσφέρουν θέαμα στη μάχη τους με το χρονόμετρο. Σε μια δύσκολη συγκυρία, 17 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στο 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου, οι Μάριος Σταφυλοπάτης-Γιώργος Χατζηρήρας με ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο θα ξεκινήσουν πρώτοι τον αγώνα. Με μια ‘δοξασμένη’ Lancia Stratos που βγαίνει από το γκαράζ για να τρέξει πρώτη φορά σε αγώνα, θα διασκεδάσουν προσφέροντας θέαμα στον κόσμο.

Πίσω τους οι Παύλος Μπαξεβανάκης-Σωτήρης Γεροθανάσης με το Honda Civic Type θα κινηθούν με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα στη γενική κατάταξη.

Εξαιρετικά γρήγοροι, πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις σε κάθε ράλλυ όπου συμμετέχουν είναι οι Θανάσης Στεργιάδης-Παναγιώτης Γαζγάζης με το Peugeot 106. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και τώρα.

Την καλύτερη τους εμφάνιση θέλουν να κάνουν και οι Ελασσονίτες Παναγιώτης Καραγκιοζόπουλος-Παναγιώτης Φατούρος με το Seat Ibiza στον αγώνα. 

Το ίδια ακριβώς επιθυμία έχει και Θεόδωρος Παπαβασιλείου με τον Μιχάλη Καλτσά και το πολύ δυνατό VW Golf.

Πατέρας και κόρη θα βρίσκονται στα μπάκετ του Citroen Saxo με τον Θανάση Τσιτσιγιάννη να οδηγεί και την Αλεξία Τσιτσιγιάννη να του διαβάζει το δρόμο. 

Ο Κώστας Αναγνωστάκης με τον Δημήτρη Αλεξιάδη και το δυνατό Suzuki Swift είναι παντού και πάντα γρήγοροι και δυνατοί.

Δυο οδηγοί αναβάσεων αποτελούν το πλήρωμα του Peugeot 106 συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε ράλλυ. Γιώργος Γκέκας και Νίκος Στραβοκώστας θα βρίσκονται στα μπάκετ αναζητώντας νέες εμπειρίες.

Η Citroen Xsara με τον Νίκο Τρυχίδη στο τιμόνι και συνοδηγό τον Αποστόλη Αβραμίδη συνοδηγό αποτελούν ένα σύνολο που δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Πολύ δυνατή η Opel Ascona που έχει στα χέρια του ο Βαγγέλης Παπατριανταφύλλου και συμμετέχει την φετινή χρονιά σε ράλλυ με τον Μάκη Λακόρτε δίπλα του, πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο Σταύρος Κοντός θα το δοκιμάσει το Subaru Impreza πρώτη φορά σε ράλλυ, έχοντας δίπλα του τον Γιώργο Μολέ. 

Πρώτη φορά σε ράλλυ και για τον Βασίλη Ηλία με το Opel Kadett GTE έχοντας δίπλα του τον Γιώργο Κομματά να τον καθοδηγεί.

Οι Σωκράτης Πάζης-Βασίλης Μπιλαδέρης απογειώνουν το Nissan Micra σε κάθε αγώνα πετυχαίνοντας σπουδαίες επιδόσεις.

Αναμνήσεις άλλων εποχών με την όμορφη Opel Ascona φέρνουν οι Βασίλης Φυγκιώρης- Χρήστος Κίτσος που τρέχουν στα ράλλυ της βορείου Ελλάδος.

Ο Χρήστος Βεζύρης με τον Κωνσταντίνο Κίτσο έχουν στα χέρια τους ένα αμάξι που όλοι οι φίλοι των ράλλυ αγάπησαν, το Peugeot 106 rally με το οποίο απολαμβάνει σε αναβάσεις και ράλλυ.

Ο Νίκος Ντούρας με τον Σπύρο Παπαγγελή είναι άλλο ένα πλήρωμα ‘αναβασάκηδων’ που θα τρέξουν σε ράλλυ με Peugeot 106.

Με την θηριώδη BMW E36 οι Δημήτρης Ντιντόκας-Γιώργος Αγριοδήμος θα ολοκληρώνουν το διαγωνιστικό μέρος του αγώνα.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων θα γίνει σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου από τις 13:00 έως 17:00 στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης, όπου θα λειτουργήσει το Service Park του αγώνα. 

Το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα και η παρουσίαση των πληρωμάτων.

Αύριο Κυριακή 19 Μαΐου το πρώτο αγωνιστικό θα αναχωρήσει από την Αγιά στις 9:00 πμ για να ξεκινήσεις την Ε.Δ.ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ στις 9:30πμ, η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία Αγιάς, στις 2:00 μμ το μεσημέρι.

Οι απονομές των κυπέλλων στους νικητές θα γίνει στην κεντρική πλατεία Μελιβοίας.

Η 19η Μαΐου όμως είναι και «#Ημέρα_Μνήμης_για_την_Γενοκτονία_του_Ποντιακού_Ελληνισμού».

 Οι οργανωτές αποφάσισαν να τιμήσουν την ημέρα αυτή, τυπώνοντας λογότυπα που θα φέρουν τα αγωνιστικά, θυμίζοντας σε όλους την θλιβερή επέτειο. Η παρουσία εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων στην απονομή θα έχει επίσης σκοπό την απόδοσης τιμής σε όσους χάθηκαν.

.Καλό αγώνα και καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους και οι θεατές να απολαύσουν το θέαμα, χειροκροτώντας τις προσπάθειες όλων από ασφαλή σημεία και υπακούοντας στις εντολές των κριτών.

-Στη σελίδα της "ΛΑΜΚΕ" στο facebook θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.