Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πλήθους πιστών η περιφορά των επιτάφιων στην Ελασσόνα (φωτ.-video)

 Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας τελέσθηκε στους ιερούς ναούς της Ελασσόνας, η Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου.

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, συνέρρευσε στις εκκλησίες για να θρηνήσουν στους ναούς την κορύφωση του Θείου δράματος αλλά και να λάβουν την πρόγευση από το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας με τους πιστούς να κατακλύζουν την εκκλησία.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτωνας, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του ναού – πρωτοσύγκελο, αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίων Καραλάσκο, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Πνευματικό και τον διάκονο π. Παναγιώτη Σοφιανό.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, η νεανική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”, υπό τη Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μάτη, απέδωσε τα «Εγκώμια της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής», σύμφωνα με το βυζαντινό ύφος, προσδίδοντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον επιτάφιο θρήνο.

Στη συνέχεια, παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης, ακολούθησε η έξοδος και η περιφορά του Επιταφίου, με τους πιστούς να ακολουθούν σχηματίζοντας μια μεγάλη πομπή, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή συνάντηση των Επιταφίων των Ενοριών της Ελασσόνας στην κεντρική πλατεία της πόλης. 

Την περιφορά του Επιταφίου συνόδευε Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Δημήτρη Τσιαβέ,  που παιάνισε πένθιμα εμβατήρια που είναι συνυφασμένα με την Μεγάλη Παρασκευή.

Ανδρέας Νιικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.