Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τσαριτσάνη πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας

Την Τσαριτσάνη επισκέφθηκε την χθες Τετάρτη 22 Μαϊου ,το Δημοτικό Σχολείο της Βερδικούσιας.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικής δράσης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, Διευθυντής του οποίου είναι ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Γκανάτσιος.

Συνολικά 30 μαθητές, 5 εκπαιδευτικοί αλλά και 10 γονείς -συνοδοί της εκδρομής , είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πλατεία της κωμόπολής της Τσαριτσάνης καθώς και στο ιστορικό της κέντρο.

Γνώρισαν την ιστορία των πυργόσπιτων, του Κωνσταντίνου Οικονόμου, της Σοφίας Βέμπο, του Ιωσήφ των Ρωγών αλλά και να θαυμάσουν το αιωνόβιο κυπαρίσσι και την ξακουστή Οικονόμειο Σχολή .

Είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου για την ιστορία της περιοχής μίλησε στα παιδιά ο εφημέριος της ενορίας π. Γεώργιος Κοντοτάσιος.

Μετά το πέρας της ξενάγησης οι εκδρομείς κάθησαν στην πλατεία της κωμόπολης. Στη σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου , έμειναν για αρκετή ώρα για καφέ αλλά και φαγητό .

Αποχώρησαν το μεσημέρι με τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς τα περισσότερα παιδιά δεν είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν ξανά την Τσαριτσάνη .


Πηγή: Τσαριτσάνη Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.