Τιμητική εκδήλωση στο Γυμνάσιο - Λύκειο Βερδικούσιας για τον συγγραφέα - ερευνητή Θανάση Άστ. Δήμκο

 Τιμητική εκδήλωση για τον συγγραφέα - ερευνητή της Βερδικούσιας Θανάση Άστ. Δήμκο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Γυμνάσιο - Λύκειο Βερδικούσιας. Η τιμητική εκδήλωση αφορούσε στο βιβλίο του για τον Ήρωα - Ιερέα Αθανάσιο Παπαθανασίου κατά την τουρκοκρατία.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο διευθυντής Γυμνασίου - Λυκείου κ. Χρήστος Κατσούρας, η συντονίστρια, καθηγήτρια Φιλολογίας κ. Βάσω Μάνθου, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου κ. Χρήστος Αντωνούλης και ο στρατηγός εα Δημόκριτος Ζερβάκης πρώην Διοικητής 1ης Στρατιάς Λάρισας, ενώ μαθήτριες του Λυκείου, διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου. 

Ο συνταξιούχος δάσκαλος - συγγραφέας κ. Τάκης Καλογιάννης στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί πηγή έμπνευσης και για πολλούς άλλους».

Η Βερδικουσιώτισσα κ. Μαρία Αθαν. Καρκατσέλα - Δαούλα απήγγειλε το ποίημά της, 31 στίχων εις μνήμην του Ήρωα - Ιερέα Αθανασίου Παπαθανασίου. 

Στη συνέχεια μίλησε και η εκπρόσωπος του Μορφωτικού Συλλόγου Βερδικούσιας «Ομόνοια» κ. Καίτη Αγριοδήμου. Οι Βερδικουσιώτες μουσικοί κ. Γιώργος Κων. Σβάρνας και Θανάσης Αναστ. Σβάρνας έπαιξαν και τραγούδησαν τα σχετικά τραγούδια από το CD του βιβλίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης μίλησε και το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ο συγγραφέας - ερευνητής κύριος Θανάσης Αστ. Δήμκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό συγγραφής του βιβλίου και για το ρόλο που έπαιξε ο Ήρωας - Ιερέας Αθανάσιος Παπαθανασίου κατά τα χρόνια της τουρκοκρατίας και της μαύρης σκλαβιάς. 

Ιδιαίτερα όμως τόνισε τον αντίκτυπο που είχε η αυτοθυσία του στην ελευθερία του τόπου. Παράλληλα ευχαρίστησε το Γυμνάσιο - Λύκειο και όλους τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης. 

Στη συνέχεια ακολούθησε η παράθεση καφέ - εδεσμάτων.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.