Αναβίωσε το έθιμο του Πασχαλιάτικου χορού στην Τσαριτσάνη

Με σεβασμό στη διάσωση και διατήρηση της τοπικής Πολιτιστικής-Θρησκευτικής μας κληρονομιάς αναβίωσε και φέτος, με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, το έθιμο του Πασχαλιάτικου χορού, που πραγματοποιείται κάθε φορά τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα στον Αη- Θανάση της Τσαριτσάνης.

Τα δρώμενα έλαβαν χώρα στο προαύλιο της ιστορικής μονής του Αγίου Αθανασίου, σήμερα Δευτέρα 6 Μαϊου, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και με τη συμμετοχή όλων των πανηγυριωτών, ακούστηκαν τα πασχαλιάτικα τραγούδια, «Στον Αη- Θανάση την αυλή», «Σήμερα Δέσπωμ’ Πασχαλιά», «Πότε θα έρθει η Άνοιξη» κ.α. ενώ στη συνέχεια άρχισε ο χορός στο πλάτωμα του χώρου, όπου τα Χορευτικά Τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας χορούς από την Ήπειρο και Θεσσαλία με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Στην αναβίωση του εθίμου του Πασχαλιάτικου χορού συμμετείχε πλήθος κόσμου από την Τσαριτσάνη και την Επαρχία Ελασσόνας και πολλοί απόδημοι Τσαριτσανιώτες.

Ανδρέας Νικούλης 
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σαπουνάς
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.