«Μοιρασιά» για ΔΑΚΕ και Παρεμβάσεις στις εκλογές των δασκάλων

 Από τρεις έδρες «απέσπασαν» κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» ΔΑΚΕ και Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση, με τη ΔΑΚΕ να συγκεντρώνει μεγαλύτερο αριθμό ψήφων τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στους αντιπροσώπους για τη ΔΟΕ. 

Η συμμετοχή κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ η όλη διαδικασία εξελίχθηκε με ομαλό τρόπο, με τους δασκάλους και τις ειδικότητες -μόνιμοι και αναπληρωτές- να καλούνται να εκλέξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν σε σημαντικά για το λειτούργημά τους «σταυροδρόμια».

 Στις κάλπες που στήθηκαν στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας προσήλθαν και ψήφισαν 1.442 από τους 1.590 εγγεγραμμένους, ενώ από τη διαδικασία αναδείχθηκαν και αντιπρόσωποι για τη Δ.Ο.Ε., και εξελεγκτική επιτροπή.

Την ψήφο των εκπαιδευτικών διεκδίκησαν τέσσερις παρατάξεις οι: Αγωνιστική Συσπείρωση, ΔΑΚΕ, ΔΗ.ΣΥ., Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση.

Για το Δ.Σ. νικήτρια αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ, η οποία έλαβε 451 ψήφους και 3 έδρες, οι Παρεμβάσεις 401 και 3 έδρες, η Αγωνιστική Συσπείρωση 279 ψήφους και 2 έδρες, η ΔΗΣΥ 161 και 1 έδρα.

Και στους αντιπροσώπους για τη ΔΟΕ νικήτρια αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ, η οποία έλαβε 436 ψήφους, οι Παρεμβάσεις 336, η Αγωνιστική Συσπείρωση 275, η ΔΗΣΥ 172, το Αυτόνομο Δίκτυο 65. 

Ο πρώην πρόεδρος των δασκάλων Δημήτρης Παπαποστόλου δήλωσε πως κερδήθηκε το μεγάλο στοίχημα που ήταν η συμμετοχή να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα και αναφέρθηκε στην αναγκαία ενότητα και αγωνιστικότητα ώστε οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αντιμετωπίσουν από κοινού και σε ενιαίο μέτωπο την αντιεκπαιδευτική ατομική αξιολόγηση και να «απαιτήσουν» την αύξηση μισθού ώστε οι εκπαιδευτικοί να ζουν με αξιοπρέπεια. 

Πηγή: eleftheria.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.