Θ. Μπίζιος: Προκλητική αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ελασσόνας στην ονοματοθεσία του Δομένικου σε Ιταλικό Δήμο

 «Με έκπληξη και οργή ενημερωθήκαμε ότι ο δήμος Ελασσόνας απουσίαζε από την ιδιαιτέρως τιμητική εκδήλωση ονοματοθεσίας της μαρτυρικής κοινότητας Δομένικου σε πλατεία του Μπόβες στη Βόρεια Ιταλία. Η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Ελασσόνας από την τελετή συνιστά μέγα ατόπημα για τη δημοτική αρχή του Νίκου Γάτσα, ο οποίος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο Δήμος Ελασσόνας δεν είναι μόνο η παράταξή του».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση- καταγγελία του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος, με αφορμή την απουσία εκπροσώπου του δήμου Ελασσόνας από την εκδήλωση του δήμου Μπόβες.

Σε συνέχεια σχετικής καταγγελίας του Συλλόγου Ολοκαυτώματος Δομένικου προς την δημοτική αρχή, ο κ. Μπίζιος αναφέρει: Η αποστολή απλά μιας ευχαριστήριας επιστολής στο δήμο Μπόβες, ο οποίος θέλοντας να τιμήσει την Κοινότητα Δομένικου για την ανάδειξη της θυσίας των συμπατριωτών μας και την απόδοση δικαιοσύνης στις οικογένειες των θυμάτων, ονόμασε μια πλατεία της πόλης με το όνομα του χωριού, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τιμά την ιστορία η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας. Μία επιστολή για να βγούμε από την υποχρέωση, χωρίς καμία συνεννόηση και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα την Κοινότητα δείχνει τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο διοικεί τον δήμο ο κ. Γάτσας. Έστω και την ύστατη στιγμή και πάντα σε συνεργασία με την Κοινότητα θα πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει» καταλήγει ο κ. Μπίζιος. 


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.