Στο Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Λάρισας ο Θωμάς Παπαλιάγκας

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας, σε πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Λάρισας, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τα ζητήματα εκείνα που άπτονται των τρίτεκνων οικογενειών. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε κυρίως το ζήτημα της υπογεννητικότητας. Ένα φαινόμενο που πλήττει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα, όπου ο μέσος όρος γεννήσεων μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια, κάτω από το όριο αναπαραγωγής των 2,1 μονάδων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκαν από την Πρόεδρο του Συλλόγου και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, τα ζητήματα εκείνα που άπτονται θεσμικών αλλαγών, ενώ προτάθηκε επίσης η άμεση εξίσωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες. Παράλληλα, τέθηκε η πρόταση για ενεργότερη εμπλοκή του κράτους, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και στην προώθηση ευνοϊκών πολιτικών για τις τρίτεκνες οικογένειες από πλευράς ιδιωτικών επιχειρήσεων. 

«Ο θεσμός της οικογένειας αποτελεί αναμφισβήτητα θεμέλιο λίθο κάθε υγιούς κοινωνίας. Συνεπώς, ο θεσμός της οικογένειας οφείλει να τυγχάνει της μέγιστης προστασίας και ενίσχυσης από πλευράς του κράτους και της κοινωνίας. Η στήριξη των οικογενειών, ιδιαίτερα των πολυτέκνων, τριτέκνων και των μονογονεϊκών, αποτελεί επένδυση στο μέλλον, διασφαλίζοντας την ευημερία των μελών τους και την ανάπτυξη μιας υγιούς και ισχυρής κοινωνίας», τόνισε σε δήλωση του, ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κκ. Δήμητρα Αποστολοπούλου, Πρόεδρος, Χρήστος Γκουρομπίνος, μέλος - Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Μπουλούμπασης, Αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Πρίντζος, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Αντώνης Σπηλιώτης, μέλος, ενώ συμφωνήθηκε η ανάγκη για εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Τριτέκνων και του Θωμά Παπαλιάγκα, με στόχο την υλοποίηση δράσεων και την προώθηση λύσεων για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.