Εντυπωσιακή παρέλαση χορευτικών στη Λάρισα

 Μια πανδαισία χορών, παραδοσιακών ενδυμασιών και ακουσμάτων χθες στην παρέλαση των χορευτικών τμημάτων από διάφορες χώρες του κόσμου στο κέντρο της Λάρισας.

Ένα γιορτινό προσκλητήριο για το αποψινό φεστιβάλ που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής Παράδοσης Λάρισας – ΦΙΛΠΑ και θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. 

Αργά χθες το απόγευμα οι χορευτές από τη Χαβάη, τη Γεωργία, την Αίγυπτο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα συναντήθηκαν στην Κεντρική πλατεία, παρέλασαν στους πεζοδρόμους και κατέληξαν πάλι στη πλατεία για ένα γλέντι-κάλεσμα, στο οποίο είχαν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να μάθουν χορούς και να διασκεδάσουν υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας που συνόδευε την ελληνική αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΦΙΛΠΑ. 

Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τα χορευτικά θα παρουσιάσουν χορούς από 4 περιοχές, την Κύθνο, την Καππαδοκία, την Κρήτη, και τη Μικρά Ασία αλλά και το κάθε χορευτικό από τη χώρα του. 

Μια πλούσια αισθητική εμπειρία χρωμάτων και πολιτισμών από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης όπου θα συμμετέχουν 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές. 

Εντυπωσιακές εικόνες, ήχοι, ρυθμικές κινήσεις, εξωτικά κουστούμια συνεπαίρνουν το θεατή σε ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας στις γωνιές του πλανήτη, σε μια χορευτική πανδαισία χρωμάτων και πολιτισμών σε μια παγκόσμια γιορτή συναδέλφωσης των λαών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Την οργάνωση έχουν ο Γιώργος και Άλκης Τσιπλακούλης και η Ιωάννα Τσελεπίδου.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.