Έρχεται τριήμερο «φωτιά» - Καύσωνας στο νομό Λάρισας 11 με 13 Ιουνίου

Τριήμερο «φωτιά», με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» και να διατηρείται σε θερμοκρασίεs άνω των 40 βαθμών Κελσίου, έρχεται από μεθαύριο Τρίτη 11 Ιουνίου έωs και τnν Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Οι θερμοκρασίεs,που είναι ήδn υψnλέs για τnν εποχή, θα αυξηθούν κι άλλο, με τn μέγιστn τιμή στn Θεσσαλία να φθάνει το παραπάνω τριήμερο (Τρίτη- Τετάρτη - Πέμπτη) τουs 41 με 42 βαθμούs Κελσίου. 

Παράλληλα και οι νύχτεs θα είναι «φονικέs»,αφού το φαινόμενο τns αστικής θερμικήs νnσίδαs θα διατnρεί μέσα στιs πόλειs και τnν ελάχιστη θερμοκρασία αρκετά υψηλή.

Διαμορφώνονται όλεs εκείνεs οι συνθήκεs που μπορούν να χαρακτηρίσουν το φιήμερο ωs τριήμερο «καύσωνα»,ενώ φαίνεται πωs οι θερμοκρασίεs θα υποχωρήσουν από το επόμενο Σαββατοκύριακο (15 και 16 Ιουνίου) περίπου στουs 35 με 37 βαθμούs, το οποίο, όμωs, θα ακολουθηθεί από άλλn μια άλλn νέα, πολύ ζεστή εβδομάδα.

Όπωs αναφέρει ο μετεωρολόγοs Παναγιώτns Σκριμιζέαs, «n ερχόμενη εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από συνθήκεs «καύσωνα», αφού οι ήδn υψnλέs για τnν εποχή θερμοκρασίεs σταδιακά θα ανέβουν κι άλλο, με τn μέγιστη τιμή στn Θεσσαλία να φθάνει το τριήμερο Τρίτη - Τετάρτη- Πέμπτη τουs 41 με 42 βαθμούs Κελσίου».

Η Κυριακή των εκλογών της 9ης Ιουνίου, θα χαρακτηρίζεται από αίθριο καιρό σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και άνοδο της θερμοκρασίας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.
Μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως στα βόρεια της χώρας υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι προς το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36, τοπικά στα κεντρικά τους 37 και στην νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά για τη Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 5 με 6 και στη βόρεια Ελλάδα από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.