Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων: Γυρνάμε την πλάτη στους «σωτήρες» της Ολομέλειας

 Σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων επισημαίνονται τα εξής:

Την ώρα που καταφτάνουν τα εκκαθαριστικά της Εφορίας με τους εξοντωτικούς φόρους για την πλειοψηφία των συναδέλφων, οι ηγεσίες της Ολομέλειας, για άλλη μια φορά, προσπαθούν να “χρυσώσουν” το χάπι της ανυπόφορης κατάστασης που βιώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι!

Αφού ξεπούλησαν, ύστερα από άθλια παζάρια με την κυβέρνηση και αντί «πινακίου φακής», τις κινητοποιήσεις μας, τόσο για το φορολογικό, όσο και για το ασφαλιστικό, τους νέους Ποινικούς Κώδικες, το νέο Δικαστικό Χάρτη, τη νομική βοήθεια κ.ά., τώρα πρωτοστατούν ξανά στον αποπροσανατολισμό, καλλιεργούν προσδοκίες ότι μέσα από δικαστικές προσφυγές θα ανατρέψουν δήθεν τα άδικα και εξοντωτικά φορολογικά μέτρα.

Και αυτό, όταν η πρόσφατη πλούσια εμπειρία – την οποία γνωρίζουμε καλά και με την ιδιότητά μας ως νομικοί και δικηγόροι- έχει αποδείξει, ότι η Δικαιοσύνη, αξιοποιώντας και το εργαλείο της “πιλοτικής δίκης” που θεσμοθετήθηκε και ενισχύθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, τις επιδιώξεις του αστικού κράτους και τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών, “νομιμοποιώντας” αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τους οικονομικά πιο αδύναμους (δανειολήπτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους κλπ.). Από τις απαράδεκτες αποφάσεις του ΣτΕ που έβγαλαν λάδι τον αντιδραστικό νόμο Κατρούγκαλου, μέχρι την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που παρέδωσε τη λαϊκή κατοικία στα funds και τους servicers, ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Άλλωστε, αμέσως μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ δήλωσε ότι το μήνυμα τάχα του λαού ήταν να συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ, την πολιτική δηλαδή, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταδικάστηκε στις ευρωεκλογές!

Στη μετεκλογική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός, ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με τα χαμηλότερα εισοδήματα, επέμεινε προκλητικά στην αναγκαιότητα να συνεχιστεί η φοροαφαίμαξή τους, στο όνομα της «φορολογικής συμμόρφωσης», την ίδια ώρα που μαζί με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ουσιαστικά απαλλάξει από φόρους τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι δεν θα αδικηθεί κανένας, γιατί τα εξοντωτικά τεκμήρια που έχει επιβάλει είναι τάχα «μαχητά» και μπορούν να αμφισβητηθούν. Έφτασε στο σημείο δε να μας πει ότι το πρόβλημα είναι απλά «επικοινωνιακό», επειδή η κυβέρνηση δεν κατάφερε να μας πείσει ότι τα εξοντωτικά φορολογικά τεκμήρια θεσπίστηκαν.. για το καλό μας, αφού θα έρθει η «ανάπτυξη» και θα κερδίζουμε πολύ περισσότερα. Η κοροϊδία σε άλλο επίπεδο…

Ολομέλεια και ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων καλούν προκλητικά σε κινητοποίηση στο ΣτΕ, σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 12:00 μμ, δίνοντας άλλοθι στον κυβερνητικό εμπαιγμό, ενώ στη Λάρισα, ημέρα καθολικής αποχής των δικηγόρων, τηρείται σιγή ιχθύος.

Τέρμα στις αυταπάτες! Καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες της Ολομέλειας και στους κάθε είδους «σωτήρες».

Προτάσσουμε τις πραγματικές ανάγκες μας, τα δίκαια αιτήματά μας και απαιτούμε:

Την κατάργηση του απαράδεκτου φορολογικού νόμου 5073/2023

– Την καθιέρωση αφορολόγητου 12.000 ευρώ για όλους, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

– Την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους, ανεξάρτητα αν οφείλουν εισφορές στην ΕΦΚΑ.

– Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που αυξήθηκαν ξανά από την 1-1-2024. Την κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.

– Τη διαγραφή των χρεών των οικονομικά πιο αδύναμων συναδέλφων.

– Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

– Την απαλλαγή από ΦΠΑ νομικών υπηρεσιών για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ

Συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους μισθωτούς και ασκούμενους συναδέλφους που απασχολούνται στις δικηγορικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, με υπογραφή ΣΣΕ.

Την άμεση παύση των πλειστηριασμών των κατοικιών και των κατασχέσεων της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών από Τράπεζες, funds, Εφορίες. Νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας τους.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.